11.11.2018

Sitruuna-täytekakku

Raikas sitruunainen kakku, oikein pirteä. Pehmeä pohja ja täyte.

Pienelle porukalle tein vain kahden munan kakun, halkaisija 16 cm. Tein kuitenkin taikinan ja täytteen kaksinkertaisena, joten sain ihan samalla vaivalla kaksi kakkua. Toisen kuorrutin ja toinen meni pakastimeen.

Hyvää isänpäivää!








Sitruuna-täytekakku (kaksi pientä 16 cm tai yksi normaalikokoinen 22 cm)

Pohja
  • 4 munaa
  • 1½ dl sokeria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl perunajauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
Täyte
  • 4 liivatetta (liota kylmässä vedessä 10 minuuttia)
  • 4 dl vispikermaa (vaahdota)
  • 2 prk (á 200 g) sitruunarahkaa
  • n. 240 g  Lemon curdia
  • sokeria (lisää rahka, lemon curd ja sokeri kermaavaahtoon ja vaahdota)
  • 1/4 dl sitruunalimpparia (kuumenna limppari kahvikupissa kiehuvaksi ja liota liivatteet siihen, kaada ohuena nauhana täytteeseen samalla sekoittaen)
Paista 175 C noin 40 minuuttia, varmista kypsyys tikulla. Anna seisoa vuoan alla seuraavaan päivään, leikkautuu sitten paremmin. Leikkaa kolmeen osaan eli täytettä kahteen väliin. Kasaa kakku vuokaan eli laita kelmu kakkuvuoan pohjalle ja reunoille ja täytä kakku sinne ylösalaisin. Kostutus sitruunalimpparilla.

Kuorrutus
  • 2 dl/pieni kakku, 4 dl/normaalikokoinen vispikermaa (vaahdota)
  • vaniljasokeria (mausta sokerilla)
  • keltaista tomuväriä (värjää osa kermaavaahdosta keltaiseksi)
Kuorruta kakku kermavaahdolla, laita reunoille keltaista.

Koristeet
  • persikkaa, ananasta, appelsiinia, sitruunaa, sitruunameissan lehtiä

3 kommenttia: