Suussa sulavia pikkuleipiä. Yläosa dipattu valkosuklaassa. Ala- ja yläosa liimattu yhteen Daim-suklaalla. Kestivät hyvin pakastamisenkin.
Ylioppilaspikkuleivät |
- 400 g margariinia
- 2½ dl sokeria (vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi)
- 2 munaa (lisää yksitellen, vatkaten)
- 8 dl vehnäjauhoja
- 4 tl vaniljasokeria
- 2 tl leivinjauhetta (yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan)
Tumma taikina
- Ota puolet vaaleasta taikinasta ja lisää siihen tummaa kaakaojauhetta
Anna taikinan seisoa jääkaapissa, jos on liian pehmeää heti leivottavaksi. Kaulitse vaalea taikina pienissä erissä ja ota pyöreällä muotilla (halkaisija 3 cm) lakin yläosia. Ota tummasta taikinasta samalla muotilla, mutta paina niitä kaulimella hiukan pidemmiksi, jotta lippa näkyy. Paista 185 C n. 7 minuuttia. Anna jäähtyä.
Sulata valkosuklaa ja dippaa vaaleiden pikkuleipien pinta siinä. Tähän määrään (reilu 100 kpl) sain tuhlattua sitä 4 levyä. Sulata levy kerrallaan, ettei ehdi jähmettyä.
Sulata suklaa (esim. Marabou Daim -levy) ja laita sitä tumman pikkuleivän päälle ja kiinnitä lakin yläosa siihen. Daim-suklaa on hyvän makuista, mutta siinä olevien kovien möykkyjen vuoksi, käyttäisin nyt tavallista suklaata.
Kultainen helmi lyyraksi. Kiinnitä tarvittaessa valkosuklaatipalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti