8.8.2020

Välipalapatukat

Parhaimpia välipalapatukoita, joita olen tehnyt! Hyvä koostumus, rakenne ja tietenkin maku. Kyllä kelpasi syödä näitä tunturissa :)

Luumuja, kookoshiutaleita, maapähkinävoita, vaahterasiirappia, limeä ja suolaa




Välipalapatukat (20 kpl)

  • 20 kuivattua, kivetöntä luumua
  • 2 dl kookoshiutaleia (hienonna luumut ja kookoshiutaleet yleiskoneessa)
  • 2 rkl maapähkinävoita
  • 2 rkl vaahtearasiirappia
  • 1 limen raastettu kuori
  • 2 rkl limen mehua 
  • ripaus suolaa (lisää muut aineet ja sekoita yleiskoneessa)
  • 2 dl kookoshiutaleita (lisää loput kookoshiutaleet ja sekoita kauhalla tai käsin)
Painele leipävuoan pohjalle leivinpaperin päälle. Pakasta vähintään 2 tuntia. Leikkaa terävällä veitsellä patukoiksi.
  • 350 g tummaa- tai maitosuklaata (sulata mikrosssa ja dippaa patukat siinä)
  • valkosuklaata (sulata ja valuta koristeviivoja patukoiden päälle)
Anna kovettua jääkaapissa. Kääri kovettuneet patukat leivinpaperipalaan ja sido narulla kiinni. Nauti tunturissa tai ihan missä vaan.

2 kommenttia:

  1. oo, tällaiset löysin täältä! Testiin menee ehdototmasti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen! Olen tehnyt useasti, viimeksi juuri eilen. Vaelluseväiksi tein myös siemennäkkäriä (http://pienitaykkari.blogspot.com/2016/03/ohuen-ohut-gluteeniton-siemennakkari.html) ja suklaakeksejä (http://pienitaykkari.blogspot.com/2014/10/chocolate-chip-cookies.html). Eväiden leipominen ja rinkan pakkaaminen on jo puolet matkasta :)

      Poista