21.9.2020

Mausteinen omenapiirakka

Kanelia, neilikkaa ja fariinisokeria omenapiirakassa ja heti tulee mieleen joulu. Tätä jouluista omenapiirakka voisi ihan hyvin kyllä tehdä joulunakin. Nautittiin vaniljakastikkeen kanssa, sitä pitää olla aina omenapiirakan kanssa.







Mausteinen omenapiirakka (pellillinen)

Pohja

    • 200 voita (sulata)
    • 3 dl maustamatonta jogurttia
    • 3 dl fariinisokeria
    • 2 munaa
    • 6 dl vehnäjauhoja
    • 1 dl ruisleseitä
    • 2 tl soodaa
    • 2 tl kanelia
    • 1 tl neilikkaa (sekoita kaikki aineet sekaisin ja levitä uunipellille leivinpaperin päälle)

    Omenat
    • 10 kotimaista hapanta ja jauhoista omenaa (viipaloi)
    • 2 rkl sitruunan mehua
    • 4 tl vaniljasokeria
    • 2 tl kanelia (pyörittele omenaviipaleet mausteissa ja asettele pohjan päälle)
Päällinen
    • 2 prk (á 200 g) kermaviiliä
    • 2 dl sokeria
    • 2 kananmuna
    • 2 rkl vaniljasokeria  (sekoita kaikki aineet ja kaada omenien päälle)
Paista 200 C reilu puoli tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti