8.11.2020

Viinerit

Viinerit ovat vähän niinkuin pullan ja voitaikinan risteytys. Kohotetaan hiivalla kuin pulla, kaulitaan voin kanssa kuin voitaikina. Lopputulos on hyvä!

Aineiden pitää olla täysin kylmiä. Vehnäjauho ja vesi jäähdytettiin pakastimessa, eikä edes veden jäähileetkään haittaa. Taikina-ainekset nopeasti sekaisin taikinaksi ja jääkaappiin. Voi saa lämmetä 20 C asteiseksi ja kaulitaan levyksi. Sitten voilevy taitellaan taikinan sisään ja kaulitaan ja käännetään ja jäähdytetään välillä jääkaapissa. Tätä vaihetta riittää pitkäksi aikaa ;)

Muotoillaan viinereiksi. Tässä vaiheessa voi pakastaakin ja kohottaa ja paistaa myöhemmin. Tai voit antaa niiden kohota kelmun alla ja laittaa sitten rahkaa ja hilloa ja paistaa 200 C. Lopuksi pinnalle pikeeriviivat ja vaikka tuoreita mansikan siivuja. Parhaimmillaan tuoreina.

Tarkat ohjeet Kuliinarin blogista.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti