Chiansiemenillä turvotettua kuningatarhilloa, itse hapatettua maustamatonta jogurttia ja uunissa paahdettua granolaa. Toki kaikki nämä ainekset voi ostaa valmiina kaupastakin, mutta parempaa ja mukavampaa kun tekee itse. Jogurtti ja hillo säilyvät jääkaapissa viikon ja granola purkissa huoeenlämmössä. Sitten vaan kasailee niitä kerroksittan annosastiaan ja nauttii terveellisyydestä aamu-, väli- tai iltapalalla.
Jogurttia kuningatar-chiahillolla ja granolalla
- 1 l punaista maitoa (kuumenna kiehuvaksi ja anna jäähtyä kädenlämpöiseksi)
- 2 dl maustamatonta jogurttia (sekoita kädenlämpöiseen jogurttiin, pidä kannen alla vähintään 8 tuntia ja siirrä sitten jääkaappiin)
Granola
- 2½ dl kaurahiutaleita
- 1 dl mantelilastuja
- ½ dl kurpitsansiemeniä
- ½ dl seesaminsiemeniä
- ½ dl pellavansiemeniä (sekoita kuivat aineet kulhossa)
- 3 rkl kookossiirappia
- 3 rkl kookos- tai oliiviöljyä (sekoita siirappi ja öljy, kuumenna tarvittaessa jotta on juoksevampaa)
- 1 tl kanelia
- 1/3 tl kardemummaa
- hyppysellinen merisuolaa (sekoita mausteet nesteeseen ja sekoita kuiviin aineisiin)
- 3 tuoretta taatelia (poista kivet ja paloittele, sekoita kuiviin aineisiin)
- 1 dl vettä (lisää vesi ja anna turvota 15 minuuttia)
Paista 175 C 15-20 minuuttia, sekoita välillä. Anna jäähtyä.
Kuningatar-chiahillo
- 2 dl mustikoita
- 2 dl vadelmia (soseuta marjat)
- 2 rkl kookossiirappia (lisää siirappia, joshaluat makeutta)
- 4 rkl chia-siemeniä (lisääsiemenet ja anna turvoja vähintään 15 min)
Kasaa kulhoihin. Pohjalle hilloa, päälle jogurttia ja pinnalla granolaa sekä tuoreita marjoja.
Alkuperäinen ohje Fazer
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti