23.1.2023

Suklainen vadelmakakku

Reippaat nuoret olivat päivän lautailemassa ja tulivat nälkäisinä hirvikäristykselle ja perunamuusille. Jälkiruoaksi suklaista vadelmakakkua.



Hirvikäristyksen ja perunamuusin lisäksi puolukkahilloa, suolakurkkuja,
salaattia, paprikaa, kurkkua, fetaa, tomaattia, päärynää, raejuustoa, kananmunia sekä
vesimelonia, ananasta ja kiwiä. 



Suklainen vadelmakakku (gluteeniton ja laktoositon)

Pohja
  • 4 munaa
  • 1½ dl sokeri (vaahdota munat ja sokeri)
  • 2 rkl tummaa kaakaota
  • noin 1½ dl perunajauhoja (perunajauhoja ja kaakaota yhteensä 2 dl) 
  • 2 tl leivinjauhetta (sekoita kuvat aineet ja lisää muna-sokerivaahtoon)
Voitele 20 cm kakkuvuoka, mutta älä jauhota millään. Paista 175 C noin 45 minuuttia, varmista kypsyys hammastikulla.

Täyte
  • 3 dl vispikermaa (vaahdota)
  • 1½ prk (á 200 g) vaniljarahkaa
  • sokeria
  • vaniljasokeria (sekoita muut aineet kermavaahtoon)
Leikkaa kakku neljään osaa ja täytä jokainen väli näin:
  • kostuta sitruunalimpparilla
  • vadelmahilloa ohut kerros
  • kerma-rahkatäytettä
  • upota kerma-rahkatäytteeseen jäisiä, kotimaisia, kokonaisia vadelmia (yhteensä 200 g koko kakkuun)
Kuorrutus
  • 2 dl vispikermaa (vaahdota)
  • 130 g Brunbergin tummaa suklaata (sulata ja sekoita kermavaahtoon)
Pehmeä kuorrutus on helppo levittää, mutta levitä nopeasti, ettei suklaa ehdi kovettua. Laita sitten jääkaappiin, jotta kuorrutus jämähtää.

Suklaapinta
  • ½ dl vispikermaa (kuumenna kattilassa)
  • 90 g Brunbergin maitosuklaata (paloittele ja sekoita kuumaan kermaan kunnes sulaa)
Kaada kakun päällä ja anna valua vähän reunoillekin.

Koristeet
Koristele tuoreilla marjoilla - mansikoilla, vadelmilla ja puutarhamustikoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti