Suklaakansi paikoilleen |
Mansikkakoritäytekakku
Pohja
- 4 munaa
- 1½ dl sokeria (vaahdota munat ja sokeri)
- 1 dl vehnäjauhoja
- 1 dl perunajauhoja
- 2 tl leivinjauhetta (sekoita kuivat aineet ja lisää taikinaan)
Paista jauhotetussa ja mannaryynitetyssä sydänvuoassa 175 C n. 40 minuuttia.
Punaisten marjojen täyte
- 3 liivatetta (liota kylmässä vedessä)
- 2 dl vispikermaa (vaahdota)
- 1 prk (200 g) mansikkarahkaa
- ½ dl sokeria (lisää rahka ja sokeri kermavaahtoon)
- 5 dl pakastemansikoita
- 2 dl punaisia viinimarjoja (sulata marjat, valuta neste pois, soseuta marjat ja lisää ne täytteeseen)
- 1/4 dl mansikoiden mehua (kuumenna mehu ja sulata liivatteet siihen ja kaada ohuena nauhana täytteeseen)
- 200 g pakastevadelmia (upota jäisiä vadelmia kakun kasausvaiheessa täytteen päälle)
Leikkaa kakku kolmeen osaan ja täytä kaksi väliä. Kasaa kakku ylösalaisin kelmutettuun vuokaan. Kostutus sitruunalimpparilla.
Kuorrutus
- 6 dl vispikermaa (vaahdota)
- sokeria
- vaniljasokeria
- pinkkiä elintarvikeväriä (sekoita kaikki aineet)
- suklaata tehty puolikas sydänlevy
- tuoreita mansikoita
Pursota vaalenapunainen kermavaahto korinpohjapursotuksella kakun reunoille ja toisella puolella pinnasta. Laita toiselle puolelle mansikat ja kansi vinottain päälle. Pursota myös suklaakannen päälle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti