13.10.2019

Mansikkakoritäytekakku

Samanlainen kuin hedelmäkorikakku, mutta nyt korissa on mansikoita. Tämä on oikeasti helppo ja nopea kakku. Yksinkertainen, mutta tässä on "se jokin idea".



Suklaakansi paikoilleen




Mansikkakoritäytekakku

Pohja
  •  4 munaa
  • 1½ dl sokeria (vaahdota munat ja sokeri)
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl perunajauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta (sekoita kuivat aineet ja lisää taikinaan)
Paista jauhotetussa ja mannaryynitetyssä sydänvuoassa 175 C n. 40 minuuttia.

Punaisten marjojen täyte
  • 3 liivatetta (liota kylmässä vedessä)
  • 2 dl vispikermaa (vaahdota)
  • 1 prk (200 g) mansikkarahkaa
  • ½ dl sokeria (lisää rahka ja sokeri kermavaahtoon)
  • 5 dl pakastemansikoita
  • 2 dl punaisia viinimarjoja (sulata marjat, valuta neste pois, soseuta marjat ja lisää ne täytteeseen)
  • 1/4 dl mansikoiden mehua (kuumenna mehu ja sulata liivatteet siihen ja kaada ohuena nauhana täytteeseen)
  • 200 g pakastevadelmia (upota jäisiä vadelmia kakun kasausvaiheessa täytteen päälle)
Leikkaa kakku kolmeen osaan ja täytä kaksi väliä. Kasaa kakku ylösalaisin kelmutettuun vuokaan. Kostutus sitruunalimpparilla.

Kuorrutus
  • 6 dl vispikermaa (vaahdota)
  • sokeria
  • vaniljasokeria
  • pinkkiä elintarvikeväriä (sekoita kaikki aineet)
  • suklaata tehty puolikas sydänlevy
  • tuoreita mansikoita
Pursota vaalenapunainen kermavaahto korinpohjapursotuksella kakun reunoille ja toisella puolella pinnasta. Laita toiselle puolelle mansikat ja kansi vinottain päälle. Pursota myös suklaakannen päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti