Maku oli hyvä, lakkakakkua pitkästä aikaa. Täytteessä lakkarahkaa, lakkahilloa ja kermavaahtoa. Kakussa on vain kahden munan pohja, näppärä pikkukakku pikkuporukalle. Tein kerralla kaksi kakkua, toinen on täytettynä pakastimessa.
Piparkakkukaupunkitäytekakku
Pohja
- 2 munaa
- 3/4 dl sokeria (vaahdota munat ja sokeri)
- ½ dl vehnäjauhoja
- ½ dl perunajauhoja
- 1 tl leivinjauhetta (sekoita kuivat aineet ja lisää taikinaan)
Paista voidellussa ja mannaryynitetyssä 16 cm vuoassa 175 C noin 40 minuuttia.
Täyte
- 2 dl vispikermaa (vaahdota)
- 1 prk (á 200 g) lakkarahkaa
- sokeria
- vaniljasokeria (sekoita kermavaahtoon rahka ja sokerit)
- 200 g lakkahilloa
Leikkaa kakku neljään osaan eli täytettä tulee kolmeen väliin. Kostutus maidolla. Ensin ohut kerros lakkahilloa ja sitten rahka-kermaa päälle.
Kuorrutus
- 2 dl vispikermaa (vaahdota)
- sokeria
- vaniljasokeria (mausta sokerilla)
Kuorruta kakku kermavaahdolla ja laita kerrostalopiparit reunoille ja päälle. Keskelle kakkua tuikkukynttilä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti