8.1.2020

Mustikkakukko ja mansikkajäätelö

Ei niin kaunista, mutta sitäkin parempaa!

Mustikkakukkoa, jossa on tosi paljon mustikoita. Oma tekemää jäätelöä, joka maistuu mansikalle. Ihan raikasta herkkua kaikkien jouluherkkujen jälkeen.

Jäätelöstä tuli niin hyvää, että ei maltettu antaa sen edes jäätyä kunnolla, kun piti päästä pian syömään.









Mustikkakukko

Taikina
  • 200 g voita
  • 3/4 dl sokeria (vaahdota voi ja sokeri)
  • 3 1/4 dl ruisjauhoja
  • 3/4 tl leivinjauhetta (sekoita leivinjauheta ruisjauhoihin ja lisää taikinaan)
Painele 2/3 taikinasta voidellun vuoan pohjalle ja reunoille.

Mustikkatäyte
  • 400 g pakastemustikoita (sulata mikrossa)
  • 1 dl sokeria
  • ½ dl perunajauhoja (sekoita mustikoihin sokeri ja perunajauhot)
Laita vuokaan taikinan päälle. Ja lopputaikina levynä kukon kanneksi.
Paista 200 C 40 minuuttia. Nauti lämpimänä kylmän jäätelön kanssa.

Ohje Valio


Mansikkajäätelö
  • 4 dl vispikermaa (vaahdota löysäksi vaahdoksi)
  • 1 tlk kondensoitua maitoa (sekoita kermavaahtoon)
  • 1/4 l pakastemansikoita (sulata vähän, soseuta yleiskoneessa ja sekoita hyvin jäätelöön)
  • 1/4 l pakastemansikoita (sulata vähän, soseuta yleiskoneessa ja sekoita viivoiksi jäätelöön)
Kaada muovirasiaan ja pakasta yön yli. Ota jääkaappiin sulamaan puoli tuntia ennen tarjoilua, jotta hiukan pehmenee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti