30.8.2014

Ruusupursotuskakku

Ruusuporsotus on todella helppa ja nopeaa. Eikä tarvitse erikseen väsätä mitään muista koristeita. Vähän tuli hääkakku mieleen!


Kakun pinnalle ohuesti kermavaahtoa, ettei itse kakku pilkota ruusun välistä. Ruusun pursotus alkaa keskeltä.

Toinen ruusu ihan viereen.

Ja kolmas...

Valmis!

Vähän kultasprayta päälle. Huvikseen ulkona :) Ja sehän on sitten makuasia, et kummin on kauniimpi - sprayattuna vai ilman.



Kaakaokakkupohja

  • 150 g voita
  • 3 dl sokeria (vaahdota voin kanssa)
  • 3 munaa (lisää yksitellen voisokerivaahtoon)
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1½ dl perunajauhoja
  • 1½ dl kaakaota
  • 3 tl leivinjauhetta
  • ½ tl suolaa
  • 3 tl vanilliinisokeria
  • 2,5 dl maitoa
175 C, melkein tunti. Vuoan halkaisija 22 cm. Pohja on pehmeä, saa seisoa vuoassa seuraavaan päivään, kumotaan vasta sitten.


Valkosuklaalimetäyte

  • 4 dl kermaa vaahdotettuna
  • 2 prk valkosuklaalimerahkaa
  • 1 dl sokeria
  • 130 g valkosuklaata sulatettuna
  • 2 limen raastettu kuori
  • ½ dl limen mehua (kuumenna ja sulata liivatteet tähän)
  • 4 liivatetta
Kostutus sitruunalimpparilla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti