17.8.2014

Viinimarjahyytelökakku

Kaksivärinen täyte. Sisällä tummaa viinimarjatäytettä ja reunoilla valkosuklaatäytettä. Hauska yllätys leikattaessa!




Pohja
  • Digestivekeksejä
  • sulatettua voita
Sisätäyte (lila)
  • 250 g rahkaa
  • 2 dl kermaa vaahtona
  • 300 g viinimarjoja (+sokeria) Soseuta sauvasekoittimella
  • 6 liivatetta
  • 0,5 dl viinimarjamehua
Ulkotäyte (valkoinen)
  • 3 dl kermaa vaahtona
  • 260 g valkosuklaata sulatettuna
  • 250 rahkaa
  • 1 dl sokeria
  • 2 tl vanilliinisokeria
  • 4 liivatetta (sulata pieneen vesitilkkaan)
Pinta
  • 5 liivatetta
  • 1 dl vettä
  • 3 dl mehua
  • marjoja
Ison (26 cm) irtovuoan pohjalle keksi-voi-muruseos. Sen päälle pienen (20 cm) irtopohjavuoan reunus ja sen sisälle sisätäyte. Anna hyytyä jääkaapissa pari tuntia. Irroita vuoka. Kaada ulkotäyte päälle eli sisätäyte peittyy kokonaan. Anna hyytyä pari tuntia. Päälle mehuhyytelö ja marjat. Anna hyytyä pari tuntia tai vaikka seuraavaan päivään. Mukava makuyhdistelmä kirpeästä ja makeasta.

Kuvat hyytelökakun tekovaiheista löydät täältä.

5 kommenttia:

  1. Mitä herukoita tuossa sisätäytteessä on? Pelkästään mustaherukkaako? Voisikohan tähän sopia jokin muukin marja esim. puolukka?

    VastaaPoista
  2. Mulla oli pelkkää mustaherukkaa, mutta varmasti toimis puolukoillakin. Ja oikeastaan millä marjoilla tahansa, maun mukaan :)

    VastaaPoista
  3. Kiitos vastauksesta. En itse pidä mustaherukan mausta niin ajattelin että mikä muu sopisi hyvin nimenomaan yhdistettynä valkosuklaaseen eikä olisi sitten liian makea yhdistelmä.

    VastaaPoista