Ässät kuuluvat jouluun yhtä paljon kuin piparitkin. Yksi iso annos riittää kerran vuodessa. Helppoa pyörittelyä kanelissa ja sokerissa, nosto ässänmuotoiselle mutkalle pellille ja uuniin. Kylläpä maistui lumitöiden jälkeen!
Ässät
- 400 g sokeria
- 250 g voita (vatkaa sokeri ja voi vaahdoksi)
- 3 munaa (lisää munat yksittellen, jatka vatkaamista)
- 1,5 dl vispikermaa (lisää taikinaan)
- 700 g (vajaa 11 dl) vehnäjauhoja
- 1 tl soodaa
- 1 tl vaniljasokeria (sekoita kuivat aineet ja lisää taikinaan)
Anna taikinan jähmettyä jääkaapissa ainakin tunti. Pyörittele tangoiksi ja kieritä kanelissa ja sokerissa. Paista 200 C n. 7 minuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti