1.11.2016

Piparit

Pipariaika on taas täällä. Joulun tuoksua!

Keitettävät aineet eli siirappi, mausteet, voi ja sokeri. Lisäksi munat, jauhoja ja sooda.



Piparit
  • 250 g voita 
  • 210 g (1½ dl) tummaa siirappia
  • 2 dl sokeria
  • 2 tl kanelia
  • 2 tl inkivääriä
  • 2 tl neilikkaa
  • 2 tl pomeranssinkuorta (Kiehauta voi, siirappi, sokeri ja mausteet. Anna vähän aikaa jäähtyä. Vatkaa sähkövatkaimella haaleaksi)
  • 2 munaa (lisää munat vatkaten)
  • 2 tl soodaa
  • 8 dl vehnäjauhoja (lisää sooda jauhoihin ja sekoita taikinaan)
Kaada matalaan astiaan leivinpaperin päälle ja anna jähmettyä yö jääkaapissa. Kaulitse ohueksi, ota muotilla pipareita. Paista 200 C n. 5 minuuttia.

2 kommenttia:

  1. Hei ! Toimiiko tämä hyvin piparkakkutalossa :-)? Eli onko "kestävä" paiston jälkee

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika mureita tällä tulee, joten en suosittele piparkakkutaloon. Siksi käytänkin rakennelmiin kaupan taikinaa. Mutta tokihan tälläkin voi tehdä pienen talon varovasti :)

      Poista