Ensin taputtelin taikinaa kahden irtopohjavuoan pohjalle (halkaisija 20 cm, pohjalla leivinpaperi, reunat voitelin voilla) ja lopputaikinan pyörittelin pikkupulliksi. Melkein kaikki rahka meni kahteen piirakkaan. Kuuteen pikkupullaan painoin lasilla kuopan ja täytin rahkalla. Loppupullat tein tavallisiksi voipulliksi.
Irtopohjavuoassa oli kätevä tehdä piirakka, kun oli helppo irroittaa ja pakastaa vielä hetkeksi pääsiäistä odottamaan. Ohuessa metallivuoassa pohjakin paistuu paremmin kuin keraamisessa vuoassa.
Nyt pääsiäinen voi tulla :)
Rahkapiirakka ja -pullat
Taikinan ohje täällä (tällä kertaa tein vain puolen litran annoksen)
Rahkatäyte
- 2 munaa
- 500 g rahka
- 1 dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 dl kermaa tai maitoa (sekoita kaikki aineet)
Tämä täyte riittii kahteen (20 cm) piirakkaan ja kuuteen pikkupullaan.
Paista piirakoita 200 C puolisen tuntia ja pikkupullia 225 C n. 8 minuuttia.
Rahkapullat ja -piirakat kuuluu kyllä tosiaankin erottamattomasti pääsiäiseen :)
VastaaPoistaSamaa mieltä! Hyvää pääsiäistä sinulle :)
PoistaNam! Niin ihanaa herkkia!:)
VastaaPoista