Salaattia, kasvispiirakkaa ja
poropiirakkaa. Kasvispiirakka loppui ennemmin kuin poropiirakka, vaikka unohdin kasvispiirakasta suolan.
|
Sipulia, porkkanaa, paprikaa, basilikaa, minitomaatteja ja mozzarellaa |
|
Kermaa, munia, tuorejuustoa ja pestoa |
|
Tuoretta basilikaa pinnalle |
|
Salaattia, tomaatti-mozzarella-kasvispiirakkaa ja poropiirakkaa |
Tomaatti-mozzarella-kasvispiirakka
Pellavaruispohja
- ½ dl pellavarouhetta
- ½ dl ruisleseitä
- 1 dl ruisjauhoja
- 1½ dl vehnäjauhoja (sekoita kuivat aineet)
- 200 g voita (sekoita kuivat aineet ja voi yleikoneessa)
- 1/4 dl kylmää vettä (lisää vesi ja sekoita taikinaksi)
Kaulitse taikina ja laita voideltuun piirakkavuokaan, leikkaa ylimääräiset reunoilta taikinapyörällä
Kasvistäyte
- sipuli (pilko ja kuullota voissa pannulla)
- 2 porkkanaa (pilko ja lisää pannulle paistumaan)
- ½ paprika (pilko ja lisää pannulle, levitä pannulla paistetut pohjan päälle)
- tuoretta basilikaa (laita paistettujen kasvisten päälle)
- 2 munaa
- 2 dl vispikermaa
- 100 g aurinkokuivattutomaattituorejuustoa
- suolaa
- pippuria (sekoita munat, kerma, juusto ja mausteet kaada sipulin, porkkanoiden ja paprikan päälle)
- 120 g minimozzarellaa
- minitomaatteja (painele pinnalle mozzarellat ja tomaatit)
Paista 175 C puolisen tuntia. Laita pinnalle tuoretta basilikaa.
Mä niin rakastan tomaatin, mozzarellan ja peston yhdistelmää piirakassa! Olen kanssa tehnyt siihen rukiisemman pohjan mutta sun pohjan ohje onkin supermielenkiintoinen! Kaikkia noita aineksia on aina mulla kotonakin. Pitää ehdottomasti testata tuo sun pohja! :D
VastaaPoistaJos haluat vilkaista mun versioni piirakasta :)
https://taikakakut.blogspot.fi/2016/12/tomaatti-mozzarellapiirakka-26cm.html
Testaa ihmeessä tuo pohja, on tosi murea, eikä sellainen tiivis, niin kuin pelkästä vehnäjauhoista tehdessä. Hyvältä näytti sinun piirakka, tomaatti, mozzarella ja pesto on ihanaa :)
Poista