Pohjataikinaa levittäessä meinaa usko loppua, että riittääkö tämä mihinkään. Mutta kun se saa vielä marenkitaikinan päälle ja kohoaa uunissa, niin hoksaa, että huoli oli ihan turha. Tähän britakakkuun paistoin kaksi pohjaa, molemmat siis pellin kokoisia. Leikkasin neliönmuotoisiksi eli pienet palat jäivät pakastimeen, jos sattuu joskus yllättäen tarvitsemaan. Välissä kermavaahtoa ja vaniljarahkaa sekä runsaasti tuoreita mansikoita.
Kakkuastiana toimi jälleen kerran iso valkoinen (vessan :D) lattialaatta (40 x 40 cm).
Muita britakakkuja
Mansikkabrita
Pohja
- 125 g voita
- 1 dl sokeria (vaahdota voi ja sokeri)
- 2 keltuaista (lisää keltuaiset ja vaahdota)
- 1 dl maitoa
- 1½ dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta (lisää loput aineet ja sekoita)
Marenki
- 2 valkuaista (vaahdota kovaks vaahdoksi)
- 1½ dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria (lisää sokerit ja jatka vatkaamista)
- manteli- tai pähkinärouhetta
Levitä uunipellille leivinpaperin päälle ensin pohja ja sen päälle marenki, pinnalle manteli- tai pähkinärouhetta. Paista 175 C 15-20 minuuttia.
Usein britakakku leikataan kahteen tai kolmeen osaan eli tehdään iso & matala tai kapea & korkeampi. Tähän kakkuun paistoin kaksi peltiä ja leikkasin molemmat neliönmuotoisiksi (osa jäi syöntiin/pakastimeen)
Täyte
- 4 dl vispikermaa (vaahdota)
- 2 prk (á 200 g) vaniljarahkaa
- sokeria (lisää rahka ja sokeri ja sekoita ja levitä täyte pohjan päälle)
- tuoreita mansikoita (pilko ja laita runsaasti mansikoita rahkakermavaahdon päälle)
Koristeet
Nosta mansikoiden päälle toinen britapohja ja koristele
- mansikoilla
- manrengeilla
- sitruunamelissan lehdillä
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti