31.5.2018

Ylioppilaslakki-vaahtokarkit

Pyörittelin kerran sormissani valkoista vaahtokarkkia ja tuijotteli sitä. Tämähän on kuin ylioppilaslakki! Kun leikkaa saksilla puoliksi, dippaa suklaassa, pursottaa lipan ja laittaa helmen lyyraksi.

Näitä voisi käyttää kakun- tai leivosten koristeena. Tai syödä siltään, niin kuin vaahtokarkit konsanaan. Veikkaan, että ainakin pikkuvieraille nämä maistuisivat. Ja miks ei vähän isommillekin. Aika hauskoja!





Ylioppilaslakki-vaahtokarkit
  • valkoisia vaahtokarkkeja
  • tummaa suklaata
  • pehmeitä kultahelmiä
Leikkaa vaahtokarkit saksilla puoliksi. Dippaa leikattu pinta sulatetussa suklaassa, niin että vähän reunatkin uppoavat suklaaseen (lakin musta reunus). Laita leivinpaperin päälle suklaapuoli paperia vasten. Pursota sulatetulla suklaalla lippa, auta tarvittaessa hammastikulla. Leikkaa pehmeä kultahelmi puoliksi saksilla ja paina paikoilleen. Anna kovettua seuraavaan päivään.

1 kommentti: