11.9.2018

Kampanisut

"Nämä on niin kuin pulla ja ässä ois saaneet lapsen" ja "kuin ässä, mutta pehmeämpi", sellaisia kommentteja nämä perinneleivonnaiset saivat. Helppoa tehtävää mökillä ja perusaineet riittävät. Kyllä näitä paremman puutteessa syö, mutta ei taida tulla tehtyä toiseen kertaan :)



Mökin vanhassa puisessa ohjeessa ei ole sokeria ollenkaan, mutta suolaa on.
Nykyohjeissa on sokeria, mutta ei suolaa.
Minä laitoin suolaa ja sokeria, ihan niin kuin pullaankin laitetaan.



Hellan uuniin paistumaan

Hups! Irtomittari lähti nyt roskiin, ei ollut siihen luottamista :D

Seuraava pellillinen näyttää jo paremmalta, kun uuni jo vähän jäähtynyt


Lauantaina oli "nuku ulkona yö", joten makuupussit esille ja mökin pihalle.
Kylläpä nukutti hyvin ja oli ihana herätä järven rannalla!

Kampanisut (n. 35 kpl)
  • 250 g voita
  • 1½ dl sokeria (sekoita voi ja sokeri tasaiseksi)
  • 1 prk (á 200 g) kermaviiliä
  • 1 tl soodaa (sekoita sooda kermaviiliin ja lisää taikinaan)
  • 1 muna (lisää muna taikinaan)
  • 1 tl suolaa
  • vajaa 9 dl vehnäjauhoja (sekoita suola jauhoihin ja lisää taikinaan)
Anna taikinan seisoa jääkaapissa puoli tuntia. Kaulitse sitten ½ cm paksuiseksi levyksi ja ota 5 x 8 cm kokoisia kampoja ja tee niihin 4 viiltoa eli 5 piikkiä. Voitele vedellä ja ripottele pinnalle kanelia ja sokeria. Paista 250 C n. 8 minuuttia.

1 kommentti:

  1. Mä en oo koskaan tehnyt näitä enkä ees syönyt 😄 Herkullisia varmaan ovat kyllä! 😊

    VastaaPoista