30.9.2018

Perinteinen omenapiirakka

Yksinkertaisesti hyvää. Syksyn peruspiirakka. Kotimaisista omenoista. Ei tarvitse se edes kuoria niitä, leikkasin palat oikein ohuiksi, ettei tule kuorta isona palana. Omenan ja kanelin tuoksu on suorastaan taivaallinen, juuri uunista tullessa. Kuvittele siihen vielä kylmää vaniljakastiketta. Voiko ihminen enempää toivoa!

Söin kesällä Eilan tekemää vadelmapiirakkaa, jossa oli todella hyvä ja rapea pinta. Niksinä oli päälle vuoltu voi. Testasin sitä tähän ja hyvää oli, mutta omenoiden päälle laitettuna ei tee pintaa sen rapeammaksi.

Ohje pellilliseen täällä ja samalla ohjeella tehty pyöreä piirakka täällä.




Näyttää juustolta, mutta voita se on. Hyvin ohuita siivuja, sulaa hetkessä kuumassa uuissa.


Omenapiirakka
  • 2 munaa
  • 1½ dl sokeria (vaahdota munat ja sokeri)
  • 75 g margariinia (sulata)
  • 2½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1½ tl leivinjauhetta (sekoita kuivat aineet)
  • 1 dl maitoa (lisää taikinaan vuorotellen margariini, jauhot ja maito)
  • omenoita (kuori ulkomaalaiset, kotimaisia ei tarvitse, viipaloi ja asettele vuokaan taikinan päälle)
  • kanelia (ripottele omenoiden pinnalle)
  • voita (ota juustohöylällä ohuita voisiivuja piirakan päälle)
Paista voidellussa ja korppujjauhotetussa piirakkavuoassa 200 C 20-30 minuuttia. Tarjoa vaniljakastikkeen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti