16.9.2018

Pienet karjalanpiirakat

Aamupalaksi riisipuuroa pitkästä aikaa.
Ulkoilua omalla pihalla. Tulppaanien ja narsissien sipuleiden istutusta maahan sekä kukkapenkin kitkemistä aurinkoisessa syyssäässä.
Pihalla huhkimisen jälkeen leipomaan. Loput riisipuurot piirakoiden täytteeksi, sopii hyvin hävikkiviikolle. Kuoresta tulee ihanan rapeaa, kun tekee kokonaan ruisjauhoilla ja lisää taikinaan voisulaa.

Vanha piirakoiden leipomisvideo täällä.

Mukavaa syksyä!






Pieniä ovat!


Karjalanpiirakat

Riisipuuro
  • 2 dl vettä
  • 2 dl puuroriisiä (keitä vettä ja riisiä kunnes vesi häviää)
  • 1 l punaista maitoa (lisää maito ja keitä vajaa tunti)
  • 1 tl suolaa (mausta suolalla)
Jäähdytä puuro.

Kuoritaikina
  • 2 dl kylmää vettä
  • 1 tl suolaa
  • n. 5 dl (Hietalahden myllyn) täysjyvä luomu ruisjauhoja (sekoita suola ja jauhot veteen)
  • voisulaa (lisää voisula ja tarvittaessa jauhoja, niin että taikina on sopivaa kaulittavaksi)
Jauhoja pöytä ruisjauholla. Kaulitse taikinaa pieni pala kerrallaan mahdollisimman ohueksi. Otin 8 cm muotilla, niin sain kaikista samankokoisia ja ihanan pieniä. Käännä taikina toisinpäin, täytä riisipuurolla ja rypytä. Paista 280 C 10-15 minuuttia. Voitele paiston jälkeen voisulalla ja anna hautua liinan alla. Nauti munavoin kanssa.

4 kommenttia: