Kaupan pakastealtaassa myytävät suomalaiset puutarhavadelmat ovat kyllä todella ihania - aina saatavilla, ei tarvitse keittää, kauniita koristeita ja hyvänmakuisia.
Kolme vaahtoa: Keltuais-sokerivaahto, mascarpone-kermavaahto ja valkuaisvaahto |
Lisäksi viinimarjahyytelökakkua |
Suklaa-mascarponekakku
Pohja
- 200 g Digestivekeksejä (murskaa yleiskoneessa)
- 50 g voita
- 50 g tummaa suklaata (sulata voi ja suklaa, sekoita keksimuruihin)
Painele irtopohjavuoan (24-26 cm) pohjalle ja reunoille leivinpaperin päälle. Laita jääkaappiin täytteen teon ajaksi.
Täyte
- 1½ dl vispikermaa (vaahdota)
- 250 g mascarponejuustoa (pehmitä ja sekoita kermavaahtoon)
- 2 keltuaista
- 1 dl sokeria (vaahdota keltuaiset ja sokeri, lisää mascarpone-kermavaahto keltuaisvaahtoon)
- 50 g tummaa suklaata (rouhi)
- ½ dl mantelirouhetta
- 2 rkl Amarettolikööriä (lisää suklaa, manteli ja likööri)
- 2 valkuaista (vaahdota kovaksi vaahdoksi ja sekoita varovasti täytteeseen)
Laita täyte keksipohjan päälle ja paista 170 C tunnin ajan. Anna jäähtyä 20 minuuttia ja irroita sitten irtopohjavuoasta.
Koristeet
Koristele tomusokerilla ja marjoilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti