29.7.2017

Kuningattaren suklaakakkua - taas

Missään muussa kakussa ei ole näin hyvää hyötysuhdetta kuin tässä. Erittäin helpolla todella hyvää.

Tätä on tullut tehtyä ihan mielettömän monta kertaa, enkä kaikkia ole edes laittanut Täykkäriin. Tässä linkkejä muutamaan aikaisempaan.






Kuningattaren suklaakakku

Pohja
  • 2 munaa
  • 2 dl sokeria (vaahdota munat ja sokeri)
  • 100 g voita (sulata, jäähdytä ja lisää edellisiin)
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 3/4 dl kaakaojauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria (sekoita kuivat aineet ja lisää edellisiin)
Paista irtopohjavuoassa 200 C n. 20 min. Halkaisija 26 cm ja suklaa pysyy hyvin sisällä, 24 cm halkaisijalla voi valua, mutta ei sekään haittaa.

Päällinen
  • 1½ dl vispikermaa
  • 200 g maitosuklaata (kuumenna kerma kiehumispisteeseen, ota kattila pois liedeltä ja lisää suklaapalat, sekoita kunnes tasaista ja laita kakun päälle)
  • pinnalle marjoja tai hedelmiä (voi asetella tai laittaa vaan kasan keskelle)
Pidä hetki jääkaapissa ennen tarjoilua, jotta suklaa ehtii vähän hyytyä. 

Helppo tehdä laktoosittomana, käyttää vain laktoositon voita, kermaa ja maitosuklaata (Brunberg).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti