29.7.2017

Kuningattaren suklaakakkua - taas

Missään muussa kakussa ei ole näin hyvää hyötysuhdetta kuin tässä. Erittäin helpolla todella hyvää.

Tätä on tullut tehtyä ihan mielettömän monta kertaa, enkä kaikkia ole edes laittanut Täykkäriin. Tässä linkkejä muutamaan aikaisempaan.






Kuningattaren suklaakakku

Pohja
  • 2 munaa
  • 2 dl sokeria (vaahdota munat ja sokeri)
  • 100 g voita (sulata, jäähdytä ja lisää edellisiin)
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 3/4 dl kaakaojauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria (sekoita kuivat aineet ja lisää edellisiin)
Paista irtopohjavuoassa 200 C n. 20 min. Halkaisija 26 cm ja suklaa pysyy hyvin sisällä, 24 cm halkaisijalla voi valua, mutta ei sekään haittaa.

Päällinen
  • 1½ dl vispikermaa
  • 200 g maitosuklaata (kuumenna kerma kiehumispisteeseen, ota kattila pois liedeltä ja lisää suklaapalat, sekoita kunnes tasaista ja laita kakun päälle)
  • pinnalle marjoja tai hedelmiä (voi asetella tai laittaa vaan kasan keskelle)
Pidä hetki jääkaapissa ennen tarjoilua, jotta suklaa ehtii vähän hyytyä. 

Helppo tehdä laktoosittomana, käyttää vain laktoositon voita, kermaa ja maitosuklaata (Brunberg).

6 kommenttia:

  1. Osaatko sanoa moniko tästä syö? Siis montako näitä pitää varata 60 hlö kun on muutakin makeaa:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kahdella pärjäät ehkä, kolmella varmasti. Juhlissahan ei oteta niin isoja paloja, kun on muutakin makeaa. Tee 26 cm vuokaan, niin suklaa pysyy hyvin sisällä ja kakku on vähän isompikin. Meillä syötiin pari päivää sitten viiden hengen voimin 3/4 osaa tällaisesta kakusta yhdeltä istumalta jälkiruokana, mutta mutta muuta makeaa ei ollutkaan :D Mukavia juhlia, tämä kakku on varmasti hyvää :)

      Poista
    2. Kiitos! Tämä kakku on ihanaa, mutta kun äiti sen yleensä tekee ja nyt ollaan järjestämässä hänelle yllätysjuhlia niin oon ihan hukassa näiden leipomisten kanssa eikä oikeen äitiltäkään voi apuu kysyä ettei arvaa mitään:DD

      Poista
    3. Näin sen huomaa miten tärkeä äiti on <3

      Poista
  2. Moi! Kakku näyttää melko matalalta. Mitä luulet, onnistuisko paistaminen 26 senttisessä pyöreässä (kertakäyttöisessä) foliovuoassa, jossa laitaa pari-kolme senttiä? Mun tarvis tehdä näitä muutama pakastimeen ja ajattelin, että se olis helppo tapa pakastamiseen. Nostaisin vuoasta tarjoiluastialle jäisenä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, anteeksi myöhäinen vastaus. Kakku on matala, joten onnistuu varmasti foliovuoassa. Hyvä idea pakastaa niissä! Itse olen paistanut leivinpaperin päällä muovipussissa.

      Poista