Kaikki hyviä, mutta nämä ruistaikinapohjaiset kasvistäytteiset ovat lähempänä sydäntäni. Hyviää pikkusuolaista pikkujouluihin glögin kanssa. Lopputaikinasta tein rukiisia torttuja luumu- ja omena-kanelihillolla. Varsinkin omenahilloinen oli hyvää, maistui ihan rukiiselta omenapiirakalta!
Joulukuusi on jo sulaneena ja suorassa jalassaan olohuoneessa. Valot ja koristeet enää paikoilleen.
Kasvisnyytit (36 kpl)
Ruis-voitaikina (käytin vähän yli puolet taikinasta näihin kasvisnyytteihin)
- 500 g voita
- 250 g ruisjauhoja
- 250 g vehnäjauhoja
- 2½ tl leivinjauhetta (sekoita jauhot ja sekoita voin kanssa)
- 3 dl kylmää vettä (lisää vesi ja sekoita tasaiseksi)
Kasvistäyte
- 5 porkkanaa (raasta ja silppu yleiskoneen terällä)
- 1 paprika
- 1 sipuli
- 1 valkosipulin kynsi (pilko paprika, sipuli ja valkosipuli)
- suolaa
- pippuria
- basilikaa
- chilijauhetta
- 100 g aurinkokuivattutomaatti-tuorejuustoa
Leikkaa kaulitusta taikinasta 7 x 7 cm neliöitä. Täytä nurkat tiukasti yhteen. Kulmat saavat jäädä auki niín täyte kurkistaa sieltä. Paista 225 C 12-14 minuuttia.
Pesto-fetahyrrät ruistaikinaan (22 kpl)
Ruis-voitaikinan ohje kasvisnyyteissä, käytin vähän alle puolet taikinasta näihin hyrriin
Täyte
- vihreää pestoa
- 200 g murskattua fetaa
Kaulitse taikina suorakaiteen muotoiseksi ja levitä sen päälle pesto ja ripottele fetat päälle. Kääri rullalle ja leikkaa paloiksi. Paista leivinpaperin päällä 225 C 12-14 minuutia.
Perinteiset kinkkupasteijat (57 kpl)
Voitaikina
- 500 g voita
- 500 g vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta (sekoita voi ja jauhot)
- 3 dl kylmää vettä (lisää vesi ja sekoita tasaiseksi)
Laita löysä taikina laakeaan astiaan leivinpaperlle ja anna kovettua jääkaapissa seuraavaan päivään.
Kinkkutäyte
- 300 g palvikinkua (leikkaa siivut kuutioiksi)
- 150 g juustoraastetta (esim. punaleimaemmental)
- 150 g tuorejuustoa (esim. ruohosipulituorejuusto) (sekoita kaikki aineet sekaisin)
Ota kaulitusta taikinasta muotilla ympyröitä, täytä ja painele haarukalla kiinni. Paista 200 C noin 15 minuuttia.
Rukiiset lumihiutaletortut
Ruis-voitaikinaa jäi yli kasvistäytteiden loppuessa. Tein lopputaikinasta lumihiutaletorttuja luumu- ja omena-kanelihillolla. Varsinkin omenahilloisista tuli todella hyviä, vähän niin kuin ruiskuoressa olevaa omenapiirakka!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti