16.12.2018

Kolme erilaista pasteijaa: Kasvisnyytit, pesto-fetahyrrät ja kinkkupasteijat

Kasvisnyytit ja pesto-fetahyrrät tehty rukiiseen voitaikinaan, perinteiset kinkkupasteijat "normaaliin" voitaikinaan. Eri makuisia ja eri muotoisia: puoliympyrä, neliö ja ympyrä.

Kaikki hyviä, mutta nämä ruistaikinapohjaiset kasvistäytteiset ovat lähempänä sydäntäni. Hyviää pikkusuolaista pikkujouluihin glögin kanssa. Lopputaikinasta tein rukiisia torttuja luumu- ja omena-kanelihillolla. Varsinkin omenahilloinen oli hyvää, maistui ihan rukiiselta omenapiirakalta!

Joulukuusi on jo sulaneena ja suorassa jalassaan olohuoneessa. Valot ja koristeet enää paikoilleen.



Kasvisnyytit (36 kpl)

Ruis-voitaikina (käytin vähän yli puolet taikinasta näihin kasvisnyytteihin)
  • 500 g voita
  • 250 g ruisjauhoja
  • 250 g vehnäjauhoja
  • 2½ tl leivinjauhetta (sekoita jauhot ja sekoita voin kanssa)
  • 3 dl kylmää vettä (lisää vesi ja sekoita tasaiseksi)
Laita löysä taikina laakeaan astiaan leivinpaperlle ja anna kovettua jääkaapissa seuraavaan päivään.

Kasvistäyte
  • 5 porkkanaa (raasta ja silppu yleiskoneen terällä)
  • 1 paprika
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulin kynsi (pilko paprika, sipuli ja valkosipuli)
  • suolaa
  • pippuria
  • basilikaa
  • chilijauhetta
  • 100 g aurinkokuivattutomaatti-tuorejuustoa
Leikkaa kaulitusta taikinasta 7 x 7 cm neliöitä. Täytä nurkat tiukasti yhteen. Kulmat saavat jäädä auki niín täyte kurkistaa sieltä. Paista 225 C 12-14 minuuttia.






Pesto-fetahyrrät ruistaikinaan (22 kpl)

Ruis-voitaikinan ohje kasvisnyyteissä, käytin vähän alle puolet taikinasta näihin hyrriin

Täyte
  • vihreää pestoa
  • 200 g murskattua fetaa
Kaulitse taikina suorakaiteen muotoiseksi ja levitä sen päälle pesto ja ripottele fetat päälle. Kääri rullalle ja leikkaa paloiksi. Paista leivinpaperin päällä 225 C 12-14 minuutia.







Perinteiset kinkkupasteijat (57 kpl)

Voitaikina
  • 500 g  voita
  • 500 g vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta (sekoita voi ja jauhot)
  • 3 dl kylmää vettä (lisää vesi ja sekoita tasaiseksi)
Laita löysä taikina laakeaan astiaan leivinpaperlle ja anna kovettua jääkaapissa seuraavaan päivään.

Kinkkutäyte
  • 300 g palvikinkua (leikkaa siivut kuutioiksi)
  • 150 g juustoraastetta (esim. punaleimaemmental)
  • 150 g tuorejuustoa (esim. ruohosipulituorejuusto) (sekoita kaikki aineet sekaisin)
Ota kaulitusta taikinasta muotilla ympyröitä, täytä ja painele haarukalla kiinni. Paista 200 C noin 15 minuuttia.





Rukiiset lumihiutaletortut

Ruis-voitaikinaa jäi yli kasvistäytteiden loppuessa. Tein lopputaikinasta lumihiutaletorttuja luumu- ja omena-kanelihillolla. Varsinkin omenahilloisista tuli todella hyviä, vähän niin kuin ruiskuoressa olevaa omenapiirakka!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti