Oma maa mansikka, siksi mansikoita. No ei kun siksi, että kaupassa niitä sattui olemaan näin keskellä kylmintä talvea :D Vänrikin arvomerkki ja Suomen lippu sokerimassasta. Onnea sankarille!
Supersuklainen versio tästä täällä.
Valkosuklaasta viivoja |
Ulkolaiset mansikat ovat kiinteitä, jopa kovia, mutta juuri siksi hyviä kakun päälle, kun eivät valuta nestettä |
Melkein -20 pakkasta ja slti tuoreita mansikoita |
Kinderpiirakkaa tulee tehtyä todella usein, se on niin takuuhyvää. Laitoin kakkuunkin valkosuklaaviivoja. |
Pohja
- 4 munaa
- 1½ dl sokeria (vaahdota munat ja sokeri)
- 1 dl vehnäjauhoja
- 1 dl perunajauhoja
- 3 rkl kaakaojauhetta
- 2 tl leivinjauhetta (sekoita kuivat aineet ja lisää taikinaan)
Paista jauhotetussa ja mannaryynitetyssä kakkuvuoassa (20 cm) ja paista 175 C noin 40 minuuttia. Tarkista kysyys tikulla.
Suklaatäyte
- 140 g mascarponejuustoa (notkista vatkaimella)
- 2/3 dl appelsiinimehua
- 1 rkl sokeria (lisää mehu ja sokeri juustoon, vatkaa hyvin sekaisin)
- 3,3 dl vispikermaa (vaahdota. Valuta tuorejuustoseos kermavaahtoon)
- 200 g tummaa suklaata (sulata ja sekoita täytteeseen)
Täyttäminen
Leikkaa kakku neljään osaan, täytettä tulee siis kolmeen väliin. Kostutus sitruunalimpparilla.
- 200 g kotimaisia pakastevadelmia (upota jokaiseen suklaatäytekerrokseen jäisiä vadelmia)
Suklaakuorrutus
- 1,1 dl vispikermaa (kuumenna kiehumispisteeseen)
- 195 g maitosuklaata (sekoita suklaapalat kuumaan kermaan ja kaada kakun päälle)
Koristeet
- valkosuklaata (sulata ja pursota pinnalle viivoja)
- tuoreita mansikoita
- sokerimassakoristeet (vänrikin arvomerkki ja Suomen lippu)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti