28.1.2019

Peltileipä

Peltileipä eli pellillinen leipää. Helpompaa kuin sämpylöiden teko, koska itse leipomisvaihe jää pois. Hyvää, mutta tykkään silti enemmän oikeista porkkanasämpylöistä tai pinaatti-porkkana-pellavasämpylöistä. Vaihtelu virkistää silti.

Jauhot eivät ole niin tarkkaa tässä, laita mitä kaapissa sattuu olemaan.

Töistä kotiin reippaasti kävellen -22 C pakkasessa, taikina kohoamaan ja iltapalalle tuoretta leipää.






Peltileipä
  • 5 dl vettä (kuumenna 42 C)
  • 2 rkl hunajaa
  • 2 tl suolaa (lisää hunaja ja suola veteen)
  • 1 pss kuivahiivaa 
  • 1 dl ruisjauhoja (sekoita hiiva ruisjauhoihin ja lisää veteen)
  • 2 dl sämpyläjauhoja
  • 3 dl kaurahiutaleita
  • ½ dl pellavansiemeniä
  • 3½ dl vehnäjauhoja
  • ½ dl öljyä (vaivaa loput jauhot ja öljy taikinaan)
Taikina saa olla löysää, tätä kun ei tarvitse pyöritellä sämpylöiksi. Kaada taikina uunipellille leivinpaperin päälle ja taputelle jauhotetuilla käsillä koko pellille. Tee taikinapyörällä viivat pohjaan saakka. Anna kohota ½-1 tuntia.

Paista 200 C noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä hetken aikaa liinan alla ja syö lämpimänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti