12.1.2019

Ranskalainen suklaakakku

Joulunkuusen ulosheiton ja siivouspäivän jälkeen piti saada jotain nopeaa ja makeaa. Vappu Pimiällä ja Annan sivuilla oli melkein sama ohje. Laitoin suolan ja vaniljasokerin niin kuin Anna ja paistolämpötilan niin kuin Vappu.

Rapea pinta ja sisältä pehmeä. Todella suklainen, onhan pääraaka-aineina suklaa, voi ja sokeri ;)

Hyvää huomista Nuutinpäivää!


Voita, suklaata, vehnäjauhoja, munia, sokeria, vaniljasokeri ja suolaa.



Mehevää sisältä


Ranskalainen suklaakakku
  • 200 g voita
  • 200 g tummaa suklaata (sulata voi ja suklaa kattilassa)
  • 2 dl sokeria
  • 4 munaa (vaahdota sokeri ja munat)
  • 3½ dl vehnäjauhoja 
  • 1½ tl vaniljasokeria
  • ripaus suolaa (sekoita kuivat aineet)
Sekoita suklaa-voi muna-sokerivaahtoon. Lisää kuivat aineet varovasti sekoittaen. 
Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun irtopohjavuokaan (24 cm) ja paista 220 C 14 minuuttia. Pitää jäädä sisältä pehmeäksi, "raa'aksi".

Ripottele pinnalle tomusokeria, tarjoa lämpimänä kylmän jäätelön kanssa.


Ohje Vappu Pimiältä ja Annasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti