28.4.2019

Kolme pientä tomaatti-fetapiirakkaa

Raikas kasvisvaihtoehto. Saman tyylisiä kuin tomaatti-mozzarella-minipiirakat, mutta nopeampi tehdä kuin niitä ihan pikkuruisia. Pienessä vuoassa (16 cm) paistettu ja leikattu paloiksi, joten sopivan pientä kuitenkin juhliin. Leikkasin valmiiksi paloiksi ja pakastin. Tomaatin palat olivat veitselle vähän haasteellisia, joten paloista ei tullut niin siistejä kuin poropiirakasta, eikä pystynyt leikkaamaan ihan niin pieniä. Mutta hyvä tämä on joka tapauksessa ja pääsee keväällä juhlapöytään.








Tomaatti-fetapiirakka (3 pientä tai 1 iso)

Kaurapohja
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 2½ dl vehnäjauhoja
  • ½ tl leivinjauhetta
  • ripaus suolaa (sekoita kuivat aineet)
  • 100 g voita (lisä voi ja sekoita yleiskoneessa)
  • 4 rkl kylmää vettä
Kaulitse ja laita kolmeen voideltuun irtopohjavuokaan (16 cm). 
Jos teet yhden ison piirakan piirakkavuoassa, voit esipaistaa sitä 200 C 10 minuuttia. 

Täyte
  • 2 rkl vihreä pestoa (levitä pohjien päälle)
  • minitomaatteja (pilko neljään osaan)
  • 200 g fetakuutioita (laita tomaatin palat ja fetat peston päälle)
  • tuoretta basilikaa 
  • mustapippuria (laita basilikat ja mustapippuria päälle)
  • 3 munaa 
  • 3 dl vispikermaa (sekoita munat ja kerma ja saada täytteiden päälle)
  • punaleimaemmental juustoraastetta (ripottele pinnalle)
Leikkaa taikinapyörällä ylimääräiset taikinat reunoilta. Paista 200 C puoli tuntia. Leikkaa paloiksi. Koristele tuoreella basilikalla.

Ohje Ellan resepteistä muokattuna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti