Tomaatti-fetapiirakka (3 pientä tai 1 iso)
Kaurapohja
- 1 dl kaurahiutaleita
- 2½ dl vehnäjauhoja
- ½ tl leivinjauhetta
- ripaus suolaa (sekoita kuivat aineet)
- 100 g voita (lisä voi ja sekoita yleiskoneessa)
- 4 rkl kylmää vettä
Kaulitse ja laita kolmeen voideltuun irtopohjavuokaan (16 cm).
Jos teet yhden ison piirakan piirakkavuoassa, voit esipaistaa sitä 200 C 10 minuuttia.
Täyte
- 2 rkl vihreä pestoa (levitä pohjien päälle)
- minitomaatteja (pilko neljään osaan)
- 200 g fetakuutioita (laita tomaatin palat ja fetat peston päälle)
- tuoretta basilikaa
- mustapippuria (laita basilikat ja mustapippuria päälle)
- 3 munaa
- 3 dl vispikermaa (sekoita munat ja kerma ja saada täytteiden päälle)
- punaleimaemmental juustoraastetta (ripottele pinnalle)
Leikkaa taikinapyörällä ylimääräiset taikinat reunoilta. Paista 200 C puoli tuntia. Leikkaa paloiksi. Koristele tuoreella basilikalla.
Ohje Ellan resepteistä muokattuna
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti