Usein olen tehnyt juhliin miniporopiirakoita, mutta vaihteeksi nyt tällaisia. Nämä ovat kuitenkin vähän isompia ja taikinareunaa ei tule niin paljoa. Ja huomattavasti nopeampi tehdäkin ;)
Ohje on ihan suoraan Kinuskikissalta, mutta lisäsin nestettä (kermaa ja munaa), jotta ei olisi niin tiivis.
Poropiirakka (1 iso tai 3 pientä)
Taikina
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 dl mustaleimaemmentaljuustoraastetta
- 150 g voita (sekoita aineet)
- ½ dl kylmää vettä (lisää vesi ja sekoita taikinaksi)
Laita kolmeen irtopohjavuokaan leivinpaperi pohjalle ja voitele se ja reunat voille. Jaa taikina kolmeen osaa ja kaulitse jokainen ja laita irtopohjavuoan pohjalle ja reunoile.
Täyte
- 1 sipuli (kuullota pannulla öljyssö)
- 125-150 g pororouhetta
- 1 dl persiljaa
- 200 g raejuustoa
- mustapippuria
- 1½ dl mozzarellajuustoraastetta (sekoita sipuli, poro, persilja ja juustot sekä pippuri)
- 3 munaa
- 3 dl vispikermaa (sekoita munat ja kerma ja sekoita täytteeseen)
Jaa täyte kolmen pohjan päälle. Leikkaa ylimääräiset reunat pois taikina pyörällä.
Pinnalle
- mustaleimaemmentaljuustoa
Paista 200 C puolisen tuntia. Jos syöt heti, niin irroita vuoasta ja käy kimppuun. Jos pakastat, niin anna jäähtyä vuoissa ja kylmennä jääkaapissa. Irroita vuoista ja leikkaa kylmänä palasiksi.
Koristeluun
- persiljaa
Ohje Kinuskikissalta, kerman ja munan määrää lisätty.
Onpa herkullisen näköistä, nam! Mä en oo koskaan käyttänyt poroa mihinkään, enkä oo koskaan edes maistanut :D
VastaaPoistaKiitos! Pororouhe on helposti ostettavissa kaupan hyllyltä, joten tästä on helppo aloittaa! Voimakas maku, joten pieni määrä riittää.
Poista