Taikinan kohotessa oli hyvin aikaa laittaa täytteet esille ja niin ne pitää ollakin heti kuuman grillin vieressä, jotta täyttäminen sujuu. Oli hyvää, ihanaa kesäruokaa, suosittelen lämpimästi.
Viime kesänä tehtiin myös tätä samaa.
Jokainen muotoili itselleen pizzapohjan käsissään |
Täytteinä tuoretta ananasta, chiliä, kanaa, fetaa, paprikaa, oliiveja, tomaattia ja tomaattikastiketta. Juustoraaste puuttuu kuvasta. Valmiin pizzan pinnalle pizzamaustetta ja tuoretta rucolaa. |
Pohjia paistettiin ensin parilalla ja käännettiin sitten, kun taikina oli vähän kohonnut. Tomaattikastike ja juustoraaste päälle ja sen päälle jokainen laittoi mitä halusi täytteeksi. |
Omin käsin tehty maistuu paremmalta! |
Grillipizza (12 pientä pizzaa, sopiva annos neljälle hengelle)
Taikina
- 8 dl pizzajauhoja
- 2 tl kuivahiivaa
- 2 tl suolaa (sekoita kuivat aineet)
- 4 dl vettä (kuumenna 42 C ja sekoita jauhoihin)
- 1 dl öljyä (lisää taikinaan)
Kohota taikinaa tunti.
Tomaattikastike
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä (kuullota sipuleita öljyssä)
- 400 g paseerattua tomaattia
- tomaattipyrettä
- suolaa
- pippuria
- basilikaa
- pizzamaustetta
- sokeria (lisää kaikki aineet sipuleiden joukkoon ja anna kiehua hiljaalleen sen aikaa kun valmistelet täytteet)
Täytevaihtoehtoja
- juustoraastetta
- tomaattia
- paprikaa
- ananasta
- chiliä
- fetaa
- oliiveja
- paistettua kanaa
- kinkkua
- jauhelihaa
- tonnikalaa
Grillissä paistaminen
Ota taikinasta pieni pala, pyörittele jauhoisillä käsillä palloksi ja venyttele pizzaksi. Ei haittaa vaikkei tule pyöreää, hyvälle se maistuu kuitenkin. Laita paistumaan kuumalle ja öljytylle parilalle. Käännä, kun taikina on vähän kohonnut. Laita paistetun pinnan päälle tomaattikastiketta, juustoraastetta ja haluamasi täytteet. Paista kypsäksi.
Pinnalle
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti