Ohjeissa laitetaan pekaanipähkinät ja kastike vuoan pohjalle ja pullataikinarullat sen päälle ja käännetään paiston jälkeen ylösalaisin. Minusta pohjalla oleva kastike paistuu vähän liian kovaksi eli valmiissa pullassa on kova pinta.
Testasin tämän myös "oikeinpäin" eli laitoin pullataikinarullat pohjalle ja sen päälle pähkinät ja kastikkeen, tällöin pohjasta tuli tasainen ja pinnasta rosoinen. Makeaa kastketta valui myös pullien väliin ja toi sinnekin makeutta ja kosteutta.
Tein litran pullataikinan, josta paistoin kaksi pientä sticky bun -bostonkakkua 16 cm vuokiin, lopputaikinan paistoin tavallisiksi voisilmäpulliksi.
Lomanaloituspullat sadepäivän kunniaksi. Eikä edes satanut :D
Voita, fariinisokeri ja kanelia pullan sisällä |
Pohjalle murskattuja pekaanipähkinöitä ja tahmaista kastiketta |
Oikean puoleisessa pohjalla pähkinät + kastike, päällä pullat. Vasemman puoleisessa pohjalla pullat, päällä pähkinät ja kastike. |
Kumpi parempi? Vasen on tehty ohjeen mukaan, oikea minun maun mukaan. |
Sticky bun eli tahmapullat
Pullataikinan ohje täällä
Täyte
Kaulitse taikinaa levyksi (n. 30 x 60 cm).
- pehmeää voita (levitä voita pintaan)
- fariinisokeria
- kanelia (ripottele sokeria ja kanelia voin päälle)
Rullaa täytetty taikina rullalle ja leikkaa paloiksi.
Tahmainen kastike
- 100 g voita
- 1½ dl (105 g) fariinisokeria (sulata voi ja sokeri kattilassa, ota pois hellalta ja anna jäähtyä hetki)
- 3/4 dl tummaa siirappia
- ripaus suolaa (lisää siirappi ja suola)
- 200 g pekaanipähkinöitä (rouhi veitsellä)
Kasaa Sticky bun irtopohjavuokaan joko
- keikauskakkuna eli pohjalle pekaanipähkinöitä ja tahmaista kastiketta ja päälle pullat tai
- oikeinpäin eli pohjalle pullat ja päälle pekaanipähkinät ja tahmaista kastiketta
Paista 200 C puolisen tuntia.Valuta vielä pinnalle tahmaista kastiketta. Mulla ei sitä jäänyt, kun olin jo kaiken valuttanut ennen paistoa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti