17.12.2020

Jouluinen suklaakakku

Jos jouluna pitää olla paljon suklaata, niin tässä kakussa sitä ainakin on! Makeassa kakussa on suklaata pohjassa, täytteessä, kuorrutteessa, valuvassa suklaassa ja koristetryffeleissä. Ei mikään kevyt tapaus. Pieni pala riittää.

Hyvää joulua! <3



Jouluinen suklaatäytekakku

Suklaakakkupohja
  • 90 g voita (sulata)
  • 1 dl kevytmaitoa
  • 3 munaa (lisää maito ja munat voisulaan vispilällä)
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl kaakaojauhetta
  • 2½ dl sokeria
  • 1½ tl leivinjauhetta
  • 1½ tl vaniljasokeria 
  • 60 g tummaa suklaata rouhittuna (sekoita kaikki kuivat aineet ja lisää taikinaan vispilällä)
Paista uunipellillä leivinpaperin päällä 200 C ainakin n. 12 minuuttia. Leikkaa neljäksi ympyräksi kakkuvuoalla (halkaisija 16 cm). 3 kokonaista ja 1 kasataan puolikkaista.

Kostutus
  • 1½ dl vahvaa kahvia (laita 2 mitallista kahvia yhtä kuppia kohden eli tee tuplavahvuudella)
  • 1 tl sokeria
  • ½ dl maitoa
Täyte
  • 100 g maustamaton tuorejuustoa (notkista vatkaimella)
  • 1/2 dl vahvaa jäähtynyttä kahvia
  • 1/2 rkl sokeria (lisää kahvi ja sokeri tuorejuustoon ja vatkaa hyvin sekaisin)
  • 2 1/2 dl vispikermaa (vaahdota. Valuta tuorejuusto-kahviseos kermavaahtoon)
  • 150 g tummaa suklaata (sulata ja sekoita täytteeseen)
Laita täytettä kolmee väliin. Anna kovettua jääkaapissa.

Kuorrutus (ihan sama kuin täyte)
  • 100 g maustamaton tuorejuustoa (notkista vatkaimella)
  • 1/2 dl vahvaa jäähtynyttä kahvia
  • 1/2 rkl sokeria (lisää kahvi ja sokeri tuorejuustoon ja vatkaa hyvin sekaisin)
  • 2 1/2 dl vispikermaa (vaahdota. Valuta tuorejuusto-kahviseos kermavaahtoon)
  • 150 g tummaa suklaata (sulata ja sekoita täytteeseen)
Kuorruta kakku.

Suklaapinta
  • 1/2 dl vispikermaa (kuumenna kattilassa kiehumispisteeseen)
  • 86 g maitosuklaata (paloittele ja sekoita kuumaan kermaan, kun on tasaista)
Kaada suklaa kovettuneen kakun pinnalle ja anna vähän valua reunoillekin.

Koristeet
  • dominotryffeleitä ((Murskaa pötkö Dominoita ja lisää 100 g appelsiinituorejuustoa, pyörittele palloiksi ja anna kovettua jääkaapissa ½ tuntia. Sulata valkosuklaata ja dippaa pallot siinä, Anna kovettua jääkaapissa leivinpaperin päällä. Pursota suklaalla viivoja tai laita hopeanonparelleja päälle. Hyvää ja helppoa. Ohje Annin uunissa.)
  • kuivattuja appelsiinin siivuja
  • kanelitankoja
  • kuusen havu
  • tähtianis

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti