29.12.2020

Joulun puoloffee

Puoloffee on helppo, nopea ja erittäin hyvä. Ei paistamista, eikä hyydyttämistä. Tytöt tekivät jouluaattona hiihtolenkin jälkeen. Kuin banoffee, mutta banaanin tilalta puolukkaa eli paljon parempaa. Kinuski ja puolukka sopivat niin hyvin yhteen.


Perinteinen jouluruoka pitkällä ja vanhalla pirtinpöydällä.



Itse haettu joulukuusi

Puuhellalla pitkään haudutettua riisipuuroa ja sekametelisoppaa



Puoloffee

Piparipohja

  • 200 g pipareita (laita pussiin ja murskaa pirtinpenkin päällä kaulimella)
  • 100 g voita (sulata kattilassa puuhellalla ja sekoita piparimuruihin)
Painele irtopohjavuoan (24 cm) pohjalle ja anna kovettua hetki kylmässä eteisessä.

Täyte
  • 1 tlk (397 g) keitettyä kondensoitua maitoa eli valmista toffeeta (levitä piparipohjan päälle)
  • 2-3 dl puolukoita (ripottele jäisinä toffeen päälle)
  • 3 dl vispikermaa (vaahdota)
  • sokeria (mausta sokerilla ja levitä puolukoiden päälle)
Koristeet
  • jäisiä puolukoita
  • pipareita
  • kuusen oksia (varasta joulukuusesta)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti