6.12.2020

Itsenäisyyspäivän vadelma-lakritsikakku

Kakkupohjassa ja kostutuksessa apteekin salmiakkaimixeriä, täytteessä vadelmia. Koristeena oikeita kukkia, Dominotryffeleitä, mustikoita ja karhunvattuja.

Ruokana Hetan lämmintä kanasalaattia, jossa osan kanoista korvasin grillijuustolla. Lisäksi uunilohta ja saaristolaisleipää kinkkutäytteellä.

Hyvää itsenäisyyspäivää!







Itsenäisyyspäivän vadelma-lakritsikakku (halkaisija vain 16 cm)

Lakritsipohja

  • 1½ dl Haganolin salmiakkimixeriä (ravista todella voimakkaasti, mutta maku ja väri jää pullon pohjalle)
  • 1 rkl perunajauhoja (sekoita salmiakkimixer ja perunajauhot kattilassa ja kuumenna kunnes sakenee, mutta älä keitä, sekoita koko ajan)
  • 50 g voita (ota kattila pois levyltä ja sekoita siihen voi kunnes se sulaa)
  • 5 munaa
  • 2 1/4 dl sokeria (vaahdota munat ja sokeri)
  • 1½ dl vehnäjauhoja
  • 1½ tl leivinjauhetta (sekoita jauhot ja lisää vuorotellen salmiakkiseoksen kanssa munavaahtoon)
Paista uunipellillä leivinpaperin päällä 200 C n. 12 minuuttia. Leikkaa kakkupohja neljäksi pyöreäksi (halkaisija 16 cm) levyksi. 3 kolme kokonaista ja kaksi puolikasta.

Kostutus

  • apteekin salmiakkimixeriä
  • vettä

Vadelmatäyte

  • 4 liivatetta (liota kylmässä vedessä)
  • 5 dl pakastemansikoita (sulata, valuta neste pois ja soseuta marjat)
  • 2 dl vispikermaa (vaahdota)
  • 1 prk mustikka-vadelmarahkaa
  • 1/4 dl sokeria (lisää rahka, sokeri ja mansikkasose kermavaahtoon)
  • 1/4 dl mansikoiden lientä (kuumenna, sulata liivatteet mehuun ja kaada ohuena nauhana täytteeseen)
  • 200 g pakastevadelmia (laita täytettä kolmeen väliin ja upota täytteeseen runsaasti jäisiä vadelmia)
Kasaa kakku ylösalaisin vuokaan kelmun päälle. Anna maustua ja hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Kuorrutus
  • 2 dl vispikermaa (vaahdota)
  • vaniljasokeria
  • sokeria (mausta sokerilla)
Koristeet
  • sinisiä ja valkosia kukkia
  • mustikoita
  • karhunvadelmia
  • Dominotryffeleitä (Murskaa pötkö Dominoita ja lisää 100 g appelsiinituorejuustoa, pyörittele palloiksi ja anna kovettua jääkaapissa ½ tuntia. Sulata valkosuklaata ja dippaa pallot siinä, Anna kovettua jääkaapissa leivinpaperin päällä. Pursota suklaalla viivoja tai laita hopeanonparelleja päälle. Hyvää ja helppoa. Ohje Annin uunissa.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti