15.9.2014

Maailman parhaat viipalepikkuleivät

Ai miksikö maailman parhaat? Sillä nimellä resepti oli, kun sain tämän entiseltä naapurilta muutama vuosi sitten. Parhaita näistä tekee reseptin helppous ja valmistumisen nopeus, eikä mausta tarvitse tinkiä. Ihan mahtavia siis.

Taikina pyöritellään tangoiksi. Leviävät uunissa.

Viipalointi välittömästi uunista oton jälkeen, ennen kuin ehtivät kovettua.


Maailman parhaat viipaleleivät
  • 200 g voita
  • 200 g (2,4 dl) sokeria (vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi)
  • 1 keltuainen (lisää keltuainen)
  • 2 rkl siirappia
  • 3 tl vaniljasokeria
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl soodaa (sekoita kuivat aineet ja lisää sekaan)
  • 200 C, kunnes kauniin ruskeita (vajaa 10 minuuttia) Leikkaa heti paistamisen jälkeen vinoiksi viipaleiksi.

7 kommenttia:

  1. Ehkä vähän liikaa voita,ovat todella rasvaisia. Myöskin sokeria runsaasti tuli "äklö makeita". Kaiken lisäksi laskivat. Tein ihan reseptin mukaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi harmi! Leviäminen ja laskeminen kuuluvat asiaan, mutta ikävää ettei maistunut :(

      Poista
    2. Mulla menee ainajoku pieleen ensaa niistä hyviä

      Poista
  2. Hyviä ovat! Makeita niiden pitääkin olla:)

    VastaaPoista
  3. Mulla menee ainajoku pieleen ensaaniistä hyviä viimeksi ainakin pahin liikaa vehnä jauhoja

    VastaaPoista