| Keitettävät aineet eli siirappi, mausteet, voi ja sokeri. Lisäksi munat, jauhoja ja sooda. | 
Piparit
- 250 g voita
 - 210 g (1½ dl) tummaa siirappia
 - 2 dl sokeria
 - 2 tl kanelia
 - 2 tl inkivääriä
 - 2 tl neilikkaa
 - 2 tl pomeranssinkuorta (Kiehauta voi, siirappi, sokeri ja mausteet. Anna vähän aikaa jäähtyä. Vatkaa sähkövatkaimella haaleaksi)
 - 2 munaa (lisää munat vatkaten)
 - 2 tl soodaa
 - 8 dl vehnäjauhoja (lisää sooda jauhoihin ja sekoita taikinaan)
 
Hei ! Toimiiko tämä hyvin piparkakkutalossa :-)? Eli onko "kestävä" paiston jälkee
VastaaPoistaAika mureita tällä tulee, joten en suosittele piparkakkutaloon. Siksi käytänkin rakennelmiin kaupan taikinaa. Mutta tokihan tälläkin voi tehdä pienen talon varovasti :)
Poista