6.1.2017

Loppiaiskakku

Kevättä kohti mennään ja joulunpunainen vaihtuu hempeään vaalenpunaiseen. Hyvää loppiaista!











Loppiaiskakku

Kaakaopohja

  • 4 munaa
  • 1½ dl sokeria (vaahdota munat ja sokeri)
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl ohrakasta (perunajauho oli loppunut, joten käytin ohrakasta)
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 3 rkl kaakaojauhetta (sekoita kuivat aineet ja lisää taikinaan)
Paista voidellussa ja mannaryynitetyssä vuoassa (20 cm) 175 C noin 40 minuuttia. Anna jäähtyä kuvun alla seuraavaan päivään.

Mansikkatäyte
  • 4 liivatetta (liota kylmässä vedessä)
  • 3 dl vispikermaa (vaahdota)
  • 1 prk (200 g) vaniljarahkaa
  • 3 rkl sokeria (lisää rahka ja sokeri kermavaahtoon)
  • 7 dl pakastemansikoita (sulata, ota ½ dl mehua talteen, soseuta mansikat ja lisää sose täytteeseen)
Leikkaa kakkupohja neljään osaan eli täytettä kolmeen väliin. Täytä kakku kelmulla vuorattuun vuokaan. Kostutus sitruunalimpparilla. Ensin ohut kerros vadelmahilloa, sitten 1/3 täytteestä ja täytteen päälle jäisin vadelmia kokonaisena. Kaksi muuta väliä samalla tavalla. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Kuorrutus
Jätin reunat kuorruttamatta, koska niistä näkyi sopivasti vaaleanpunaista ja ruskeaa. Pinnalle kuumaan vispikermaan (3/4 dl) sulatettua maitosuklaata (130 g).

Koristeet
Sokerimassasta kukkia ja vaaleanpunaisella pikeerillä pisteet kukan keskelle.

1 kommentti: