Loppiaiskakku
Kaakaopohja
- 4 munaa
- 1½ dl sokeria (vaahdota munat ja sokeri)
- 1 dl vehnäjauhoja
- 1 dl ohrakasta (perunajauho oli loppunut, joten käytin ohrakasta)
- 2 tl leivinjauhetta
- 3 rkl kaakaojauhetta (sekoita kuivat aineet ja lisää taikinaan)
Paista voidellussa ja mannaryynitetyssä vuoassa (20 cm) 175 C noin 40 minuuttia. Anna jäähtyä kuvun alla seuraavaan päivään.
Mansikkatäyte
- 4 liivatetta (liota kylmässä vedessä)
- 3 dl vispikermaa (vaahdota)
- 1 prk (200 g) vaniljarahkaa
- 3 rkl sokeria (lisää rahka ja sokeri kermavaahtoon)
- 7 dl pakastemansikoita (sulata, ota ½ dl mehua talteen, soseuta mansikat ja lisää sose täytteeseen)
Kuorrutus
Jätin reunat kuorruttamatta, koska niistä näkyi sopivasti vaaleanpunaista ja ruskeaa. Pinnalle kuumaan vispikermaan (3/4 dl) sulatettua maitosuklaata (130 g).
Koristeet
Sokerimassasta kukkia ja vaaleanpunaisella pikeerillä pisteet kukan keskelle.
Siis ihan mielettömän ihanan näköinen kakku! ♥
VastaaPoista