20.1.2017

Minipavlovat

Suussa sulava marenkipohja, mansikkarahkakermavaahtoa ja tuoreita marjoja pinnalle.
20-vuotissynttäreiden kunniaksi suklaasta kakkosia ja nollia. Onnea päivänsankarille!

Ihanaa, kun tammikuussa sattui kaupassa olemaan yllättävän hyviä tuoreita marjoja. Ulkolaisia, mutta marjoja kumminkin.











Minipavlovat

Marenkipohjat
  • 3 valkuaista 
  • ½ tl suolaa (vaahdota valkuaiset ja suola kovaksi vaahdoksi)
  • 210 g Siro erittäin hienoa sokeria (lisää vaahtoon 1/3 sokerista ja jatka vatkaamista, kunnes seos on jähmeää)
  • 3/4 tl valkoviinietikkaa
  • 1 tl vaniljasokeria (sekoita joukkoon vaniljasokeri, etikka ja loput sokerista)
Kostuta leivinpaperi vedellä ja laita pellille. Pursota pienellä tähtityllalla pyöreitä pohjia ja reunalle vielä reunus. Paista 100 C vajaa 40 minuuttia (isoja tunti). Valmista kun on kuiva ja rapea ulkopuolelta, mutta sitkeä sisältä.

Täyte
  • 4 dl vispikermaa (vaahdota)
  • 2 prk (á 200 g) mansikkarahkaa (sekoita kermavaahtoon)
  • 2 rkl sokeria (lisää vaahtoon)
Pursota täytettä marenkipohjille.

Koristeet
Tuoreita mansikoita, mustikoita ja vadelmia sekä suklaasta pursotettuja numeroita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti