20-vuotissynttäreiden kunniaksi suklaasta kakkosia ja nollia. Onnea päivänsankarille!
Ihanaa, kun tammikuussa sattui kaupassa olemaan yllättävän hyviä tuoreita marjoja. Ulkolaisia, mutta marjoja kumminkin.
Minipavlovat
Marenkipohjat
- 3 valkuaista
- ½ tl suolaa (vaahdota valkuaiset ja suola kovaksi vaahdoksi)
- 210 g Siro erittäin hienoa sokeria (lisää vaahtoon 1/3 sokerista ja jatka vatkaamista, kunnes seos on jähmeää)
- 3/4 tl valkoviinietikkaa
- 1 tl vaniljasokeria (sekoita joukkoon vaniljasokeri, etikka ja loput sokerista)
Kostuta leivinpaperi vedellä ja laita pellille. Pursota pienellä tähtityllalla pyöreitä pohjia ja reunalle vielä reunus. Paista 100 C vajaa 40 minuuttia (isoja tunti). Valmista kun on kuiva ja rapea ulkopuolelta, mutta sitkeä sisältä.
Täyte
- 4 dl vispikermaa (vaahdota)
- 2 prk (á 200 g) mansikkarahkaa (sekoita kermavaahtoon)
- 2 rkl sokeria (lisää vaahtoon)
Pursota täytettä marenkipohjille.
Koristeet
Tuoreita mansikoita, mustikoita ja vadelmia sekä suklaasta pursotettuja numeroita.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti