26.1.2017

Punajuuri-fetapiirakka

Punajuurista väriä elämään!










Punajuuri-fetapiirakka

Pellavaruispohja
  • 1/4 dl pellavarouhetta
  • 1/4 dl ruisleseitä
  • ½ dl ruisjauhoja
  • 3/4 dl vehnäjauhoja (sekoita kuivat aineet)
  • 100 g voita (sekoita voi kuiviin aineisiin yleiskoneessa)
  • 2 rkl kylmää vettä (lisää vesi ja sekoita taikinaksi)
Kaulitse ja nosta voideltuun pieneen piirakkavuokaan ja leikkaa reunat taikinapyörälllä.

Täyte
  • punajuuria (kuori ja viipaloi, levitä uunipellille leivinpaperin päälle, mausta suolalla, mustapippurilla, yrttimausteella sekä hunajalla ja paista 200 C puoli tuntia)
  • 200 g fetajuustokuutioita (levitä feta ja paistetut punajuuret piirakkapohjan päälle)
  • 2 munaa
  • 2 dl vispikermaa
  • 100 g valkosipulituorejuustoa (sekoita munat, kerma ja juusto ja kaada täytteiden päälle)
Paista 200 C puoli tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti