Koristeena suklaasta tehdyt numerot ja viisarit. Tähtisadetikut toivat juhlaan vähän räiskettä. Ja vähän mustaakin kakun pintaan ;)
Onnellista uutta vuotta 2017!
Uuden vuoden kellokakku
Pohja
- 4 munaa
- 1½ dl sokeria (vaahdota munat ja sokeri)
- 1 dl vehnäjauhoja
- 1 dl perunajauhoja
- 2 tl leivinjauhetta (sekoita kuivat aineet ja lisää varovasti taikinaan)
Paista voidellussa ja mannaryynitetyssä vuoassa (20 cm) 175 C noin 40 minuuttia. Varmista kypsyys tikulla. Anna jäähtyä vuoan alla seuraavaan päivään.
Väliin
- mansikkahilloa
- 3 dl vispikermaa (vaahdota ja mausta 2 rkl sokeria ja 2 tl vaniljasokeria)
- ½ l vadelmia
Leikkaa kakku neljään osaan eli täytettä kolmeen väliin. Täytä kakku vuokaan kelmun päälle. Kostutus maidolla. Ensin ohut kerron mansikkahilloa, päälle kermavaahtoa ja lopuksi kokonaisia jäisiä vadelmia.
Kuorrutus
- 4 dl vispikermaa
- 2 rkl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
Koristeet
Pursota numerot ja viisarit sulatetulla tummalla suklaalla leivinpaperin päälle edellisenä iltana. Nosta kovettuneet koristeet kakun päälle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti