1.1.2017

Uuden vuoden kellokakku

Vietettiin uutta vuotta porukalla syömällä ja sinne haluttiin ihan perinteinen kakku. Ei saanut olla mitään liivatetta, rahkaa tai juustoa. Vain kermavaahtoa ja marjoja. Oli nopea tehdä lyhyellä varoitusajalla, kun ei tarvinnut hyydyttää mitään. Monesti yksinkertainen on hyvää ja niin oli tämäkin. Välissä mansikoista keitettyä mansikkahilloa, kermavaahtoa ja kokonaisia itsepoimimia vadelmia.

Koristeena suklaasta tehdyt numerot ja viisarit. Tähtisadetikut toivat juhlaan vähän räiskettä. Ja vähän mustaakin kakun pintaan ;)

Onnellista uutta vuotta 2017!









Uuden vuoden kellokakku

Pohja
  • 4 munaa
  • 1½ dl sokeria (vaahdota munat ja sokeri)
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl perunajauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta (sekoita kuivat aineet ja lisää varovasti taikinaan)
Paista voidellussa ja mannaryynitetyssä vuoassa (20 cm) 175 C noin 40 minuuttia. Varmista kypsyys tikulla. Anna jäähtyä vuoan alla seuraavaan päivään.

Väliin
  • mansikkahilloa
  • 3 dl vispikermaa (vaahdota ja mausta 2 rkl sokeria ja 2 tl vaniljasokeria)
  • ½ l vadelmia
Leikkaa kakku neljään osaan eli täytettä kolmeen väliin. Täytä kakku vuokaan kelmun päälle. Kostutus maidolla. Ensin ohut kerron mansikkahilloa, päälle kermavaahtoa ja lopuksi kokonaisia jäisiä vadelmia.

Kuorrutus
  • 4 dl vispikermaa
  • 2 rkl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
Koristeet
Pursota numerot ja viisarit sulatetulla tummalla suklaalla leivinpaperin päälle edellisenä iltana. Nosta kovettuneet koristeet kakun päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti