18.2.2017

Palvikinkkupiirakka mummolassa

Välillä jotain muuta kuin poroa. Palvikinkkurouhe sattui kaupassa käteen, niin siitä tällä kertaa. Lisäksi paprikaa ja rucolaa.




Palvikinkkupiirakka

Pellavaruispohja
  • ½ dl pellavarouhetta
  • ½ dl ruisleseitä
  • 1 dl ruisjauhoja
  • 1½ vehnäjauhoja
  • 200 g voita
  • 1/4 dl kylmä vettä (lisää vesi ja sekoita taikinaksi)
Kaulitse taikina ja laita voideltuun piirakkavuokaan, leikkaa ylimääräiset reunoita taikinapyörällä.

Täyte
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulin kynttä (pilko sipulit ja kuullota voissa pannulla)
  • ½ paprika (pilko ja lisää pannulle)
  • 250 g palvirouhetta
  • 1 ruukku rucolaa (revi palasiksi)
  • 150 g punaleimaemmentalia
  • pippuria
  • hyppysellinen suolaa (sekoita kaikki aineet)
Neste
  • 100 g piparjuurituorejuustoa
  • 3 munaa
  • 2 dl vispikermaa (sekoita kaikki aineet ja lisää täytteeseen)
Kaada yhteensekoitattu täyte ja neste piirakkapohjan päälle ja paista 200 C 30 minuuttia, Anna hyytyä ennen leikkaamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti