3.3.2017

Salted caramel cheesecake

Resepti löytyy useasta blogista prikulleen samanlaisena ja on nyt tässäkin juuri sellaisena. Mitään muuttamatta. Eikä mitään muutosta tarvitakaan. On hyvää juuri tällaisena. Suolaisen makeana.








Salted caramel cheesecake (24 cm)

Pohja
  • 170 g Digestive-keksejä (murskaa yleiskoneessa)
  • 80 g voita (sulata, sekoita keksimuruihhin ja painele irtopohjavuokaan paperin päälle ja reunoille
Paista 160 C 12 minuuttia. Anna jäähtyä hetki.

Juustotäyte
  • 400 g maustamatonta tuorejuustoa (sekoita yleiskoneessa)
  • 1½ dl sokeria (lisää juustoon ja vatkaa kuohkeaksi)
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 rkl sitruunamehua
  • ripaus suolaa (lisää vaniljasokeri, mehu ja suola, vatkaa)
  • 2 munaa (lisää yksitellen ja vatkaa)
  • 1 rkl maissitärkkelystä (siivilöi täytteeseen ja sekoita hyvin)
Kaada paistetun pohjan päälle ja paista 35 minuuttia. 

Kinuskipinta
  • 70 g (1 dl) fariinisokeria
  • 1 2/3 dl kuohukermaa (sekoita sokeri ja kerma kattilassa ja keitä hiljalleen reilu 10 minuuttia samalla sekoittaen)
Kaada kakun päälle ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Pinnalle
  • sormisuolaa (ripottele pinnalla juuri ennen tarjoilua)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti