3.4.2017

Mutakakku

Suklaisen pehmeä. Täyteläinen, suussa sulava. Lämmintä suklaata, kylmää jäätelöä ja piristyksenä vadelmia. Helppo ja nopea tehdä, mutta paiston kanssa saa olla tarkkana, ettei mene liian kypsäksi. Valuva suklaa on tämän kakun juttu.









Mutakakku
  • 4 munaa
  • 2 dl sokeria (vaahdota munat ja sokeri)
  • 200 g voita
  • 200 g tummaa suklaata (sulata voi ja suklaa kattilassa, anna jäähtyä ja lisää munavaahtoon)
  • 2½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta (sekoita jauhot ja lisää varovasti taikinaan)
Kaada taikina irtopohjavuokaan (halk. 26 cm, pohjalla leivinpaperi, reunat voideltu). Paista 200 C 15-20 minuuttia uunin alaosassa. Aika vaihtelee uuneittain ja sen mukaan, miten löysän mutakakusta haluat. Paistoin 16 minuuttia ja tuli juuri sopiva. Kokeilin tikulla kypsyyttä, reunoilta oli kypsä, sisältä pehmeä, muttei täysin valuva.

2 kommenttia:

  1. Missä lämmössä paistetaan? 200 astetta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu 200 C. Lisäsin ohjeeseen, oli näköjään jäänyt kirjoittamatta. Kiitos kun huomasit :)

      Poista