Tulppaanikakku
Pienempi (20 cm) tehty tällä ohjeella, isompi (26 cm) ihan samalla, mutta kaikki kaksinkertaisena.
Pohja
- 4 munaa
- 1½ dl sokeria (vaahdota munat ja sokeri)
- 1 dl vehnäjauhoja
- 1 dl perunajauhoja
- 2 tl leivinjauhetta (sekoita kuivat aineet ja lisää varovasti taikinaan)
Paista 175 C voidellussa ja mannaryynitetyssä vuoassa.
Täyte
- 2 dl vispikermaa (vaahdota)
- 1 pkr (200 g) makurahkaa päärynä-kinuski
- 1 rkl sokeria (lisää rahka ja sokeri)
Leikkaa kakku neljään osaan eli täytettä kolmeen väliin. Ensin ohut kerros vadelmahilloa ja päälle kermarahkaseosta.
Kuorrutus ja koristelu
- 4 dl vispikermaa (vaahdota)
- sokeria
Kuorruta kakku ohuella kermavaahtokerroksella. Pursota reunoille sulatetulla vihreällä candymeltsillä viivoja raeruohoksi/koristeeksi ja pinnalle lehtiä. Pursota tulppaanityllalla tulppaaneja lehtien päälle ja viimeistele tulppanien sisukset keltaisilla candymelts pisteillä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti