4.5.2017

Herttaiset minibebet

Suloisia. Maun, värin ja koon puolesta. Ihania juhlissa tarjottavia.

Tekeminen on pientä piiperrystä, joka vie aikaa. Paistoin pohjan yhtenä iltana ja täytin ja kuorrutin toisena. Leivottu oikealla voilla ja kyllä sen huomasi jo pohjien tuoksusta.

Kestävät hyvin pakastamisen, kunhan vaan saavat olla yhdessä kerroksessa, päällekkäin ei kärsi laittaa.






 

Näitä oli oikeasti sata kappaletta, mutta yksi lautasellinen jäi pois kuvasta



Minibebet (n.100 kpl)

Pohjataikina
  • 200 g voita
  • 1½ dl sokeria (vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi)
  • 1 muna (lisää muna ja vatkaa vielä)
  • 4½ dl vehnäjauhoja (lisää jauhot)
Kaulitse, ota pyöreällä muotilla ohuita palasia ja laita minimuffinssivuokaan. 
Paista 175 C 10 minuuttia. Nostele teelusikoilla pois vuoasta.

Täyte
  • 4 rkl sokeria
  • 4 tl perunajauhoja (sekoita sokeri ja perunajauhot kattilassa)
  • 2 dl vispikermaa 
  • 2 keltuaista (Lisää kerma ja keltuaiset. Kuumenna kunnes pulpahtaa, sekoita koko ajan. Jäähdytä.)
  • 175 g voita (vatkaa voi vaahdoksi)
  • 2 tl vaniljasokeria (lisää voin sekaan vaniljasokeri ja jäähtynyt vaniljakiisseli)
Täytä bebet veitsen kärjellä.

Kuorrute
  • 4 dl tomusokeria
  • 4 rkl vettä
  • elintarvikeväriä
Sekoita kuorruta ja pursota täytteen päälle. Koristeeksi nonparelleja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti