22.6.2017

Mansikkakakku

Ihan perus mansikkatäytekakku on paras kakku. Perinteisesti sitä pitää olla juuri juhannukena. Ensimmäinen kakku kotimaisista mansikoista. Paitsi tänä vuonna kylmän kesän vuoksi popsitaan puolalaisia. Hyviä nekin.

Kylmässä juhannuksessa on kyllä puolensa. Mökillä ruuat säilyvät hyvin vaikka ulkona. Itikat syövät vähemmän kun on paljon vaatetta päällä. Aurinkorasvaa ei tarvitse käyttää, eikä silti pala. Hukkumisiakin tulee vähemmän, kun ei järvelle edes tarkene mennä (jäät sentään ovat lähteneet). Juhannusyönä nukuttaakin paremmin, kun mökki ei ole kuuma, vaan pääsee untuvapeiton alle lämmittelemään. Nautitaan saunan ja kokon lämmöstä. Ja hyvästä seurasta, sehän se on tärkeintä.

Iloista juhannusta ihmiset!






Mansikkakakku

Pohja
  • 6 munaa
  • 2 1/4 dl sokeria (vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi)
  • 1½ dl vehnäjauhoja
  • 1½ dl perunajauhoja
  • 3 tl leivinjauhetta (sekoita jauhot ja lisää varovasti taikinaan)
Paista voidellussa ja mannaryynitetyssä vuoassa (26 cm) 175 C noin 45 minuuttia. Kumoa vuoasta ja anna seisoa vuoan alla seuraavaan päivään.

Leikkaa kakku neljään osaan, täytä kolme väliä. Kostuta sitruunalimpparilla. 
Jokaiseen väliin
  • ohut kerros vadelmahilloa
  • kermavaahtoa (4 dl vispikermaa, sokeria ja vaniljasokeria)
  • tuoreita mansikoita palasina
Kuorrutus
Kuorruta kakku kermavaahdolla (6 dl vispkermaa, sokeria ja vaniljasokeria) ja koristele mansikan viipaleilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti