3.6.2017

Tuulihatut poro- ja mansikkatäytteellä

Tuulihattuja paistelin useammassa erässä pakastimeen ja tänä aamuna tehtailin yli kolmeen sataan kappaleeseen täytteet. Suolainen porotäyte ja makea mansikkatäyte.

Arki-iltana heti töistä tultua taikinan ensimmäinen vaihe jäähtymään ja sitten vasta normaaleihin ruokajuttuihin. Ruoan jälkeen taikinan teko loppuun ja pursotusvaihekin on nopea. Ainoastaan paistaminen vie aikaa, mutta senkin aikana ehtii tehdä kaikkea muuta. Eli varsin vaivatonta hommaa. Täyttäminen sitten on vähän hitaampaa puuhaa.

Sydämellistä lakkiaispäivää juhlijoille!

Kohoavat uunisa pulleiksi, mutta pohjassa näkyy silti tyllan tähtikuvio
Aamun tuulihattutehtaassa reilu 300 täytettävää

Aamun tuulihattutehtaassa yli 300 täytettävää

Poro antaa kunnolla makua täytteeseen

porotäytteellä

mansikkatäytteellä

Porotuulihatut, tomaatti-mozzarellapiirakat ja poropiirakat

Bebet ja mansikkatuulihatut

Ylioppilaan kortissa paperista taiteltu mekko

Tuulihatut (100-140 kpl, riippuen koosta)
  • 3 dl vettä
  • 100 g voita (keitä vesi ja voi kattilassa)
  • 2 dl vehnäjauhoja (lisää jauhot ja sekoita vispilällä palloksi, anna jäähtyä)
  • 3 munaa (lisää munat yksitellen sähkövatkaimella vatkaten)
  • 1½ tl leivinjauhetta (lisää leivinjauhe ja vatkaa vielä)
Pursota pieniä nöttösiä pellille, jätä kohoamisvälit ja paista 190 C 20-25 minuuttia.

Porotäyte (ainakin 200 tuulihattuun riittää)
  • 300 g  kylmäsavuporoleikettä (pilko pieniksi paloiksi)
  • 400 g maustamatonta tuorejuusto
  • 200 g valkosipulituorejuustoa
  • 200 g kermaviiliä (sekoita kaikki aineet)
Halkaise tuulihatut ja pursota täytettä sisään, laita kansi päälle.

Mansikkatäyte (ainakin 200 tuulihattuun riittää)
  • 4 dl vispikermaa (vaahdota)
  • 400 g mansikkarahkaa 
  • 1 dl sokeria (sekoita rahka ja sokeri kermavaahtoon)
  • mansikoita (pilko pieniksi paloiksi ja sekoita täytteeseen)
  • 2 rkl vanijakreemijauhetta (lisää täytteseen)
Halkaise tuulihatut ja pursota täytettä. Lisää vielä pieni mansikan palanen jokaiseen ja laita kansi päälle. Ripottele pinnalle tomusokeria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti