17.6.2017

Raparperipiirakka

Helppo raparperipiirakka uuniin ruokailun ajaksi ja lämmin kesäherkku valmistuu juuri sopivasti jälkkäriksi. Paistoajaksi riittää puoli tuntia, mutta tämä oli uunissa 45 minuuttia, kun terassilla ei huomannut ajankulua. Ei silti paistunut liikaa, pinalla olevat murut saavat ollakin rapeita.



Runsaasti raparperia, reilusti kanelia ja rutkasti muruja


Uusia perunoita, voikastiketta, kanan sisäfileitä, grillijuustoa, ananasta, maissia, salaattia ja tomaatti-mozzarellatikkuja



Raparperipiirakka (pellillinen)
  • 7½ dl vehnäjauhoja
  • 4½ dl sokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria 
  • 3 tl leivinjauhetta (sekoita kuivat aineet)
  • 250 g voita (sulata ja sekoita kuiviin aineisiin muruseokseksi)
Ota 4 dl muruseosta talteen pintaa varten. 
  • 3 dl maitoa (lisää jäljelle jääneeseen muruseokseen maito ja sekoita hyvin)
Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Lisää taikinan päälle
  • raparperin paloja
  • kanelia
  • muruseos (se 4 dl joka otettiin talteen)
Paista 200 C 30-45 minuuttia. Ripottele pinnalle sokeria. Nauti siltään tai jäätelön kanssa.

1 kommentti: