Maali on pursotettu pikeerillä pakastusrasiasta ja pahvista tehdyn muotin päälle. Punainen kehys, luistimet ja muut pikkujutut sokerimassasta. Koristeet kestivät yli 300 km automatkan. Maalin irroitin muotista vasta perillä.
Onnea Severi!
Lätkämaali ja -maila kakun päällä, aivan kuin Severi olisi ollut jäällä. |
Pikeeri kuivumassa pakastusrasiasta, pahvista ja leivinpaperista tehdyn muotin päällä |
Nyt minäkin olen laittanut erkkaa lapaan :D |
Luistimet terät kuivumassa paikoilleen |
Pohja
- 6 munaa
- 2 1/4 dl sokeria
- 1½ dl vehnäjauhoja
- 1½ dl perunajauhoja
- 3 tl leivinjauhetta
Paista voidellussa ja mannaryynitetyssa vuoassa (halkaisija 26 cm) 175 C.
Raparperihillo
- 1 kg raparperia (paloittele)
- 50 g voita
- 3 tl kanelia
- 3 dl fariinisokeria (keitä kaikkia aineksia kattilassa, kunnes raparperi pehmenee)
- 3 rkl maissitärkkelystä (ota lientä lasiin, sekoita siihen maissijauhot ja suurusta täyte, kuumenna kunnes sakenee)
Anna jäähtyä kylmäksi ennen täytteseen lisäämistä.
Raparperi-mascarpone-kermatäyte
- 5 liivatetta (liota kylmässä vedessä)
- 6 dl vispikermaa (vatkaa vaahdoksi)
- 1½ prk (á 250 g) Mascarponea
- 800 g raparperihilloa (lisää juusto ja hillo)
- tilkka sitruunalimppari (kuumenna ja liota liivatteet siihe, kaada ohuena nauhana täytteseen ja sekoita hyvin.
Leikkaa pohja neljään osaa. Vuoraa vuoka kelmulla ja täytä kakku sinne ylösalaisin. Kostutus sitruunalimpparilla. Jokaiseen väliin ohut kerros pelkkää raparperihilloa ja sen päälle paksusti raparperi-mascarpone-kermatäytettä. Anna hyytyä seuraavan päivään jääkaapissa. Tämän kakun pakastin tässä vaiheessa, kuljetin kylmälaukussa jäisenä ja kuorrutin vasta paikan päällä.
Kuorrutus
- 6 dl vispikermaa (vaahdota)
- sokeria
- vaniljasokeria (mausta sokerilla)
Levitä tasaisesti pinnalle. Pursota reunoille korinpohjatyllalla viivat harvakseltaan. Pursota sen jälkeen lehtityllalla väleihin röyhelöt, jotka syntyvät kun liikuttelet tyllaa jatkuvasti pientä liikettä ylös ja alas. Aikaisemmassa postauksessa vaihekuvat.
Koristeet
- pikeeriä (vatkaa 1 valkuaista ja 1 dl tomusokeria 3 minuuttia. Lisää sitten noin desi tomusokeria ja jatka vatkaamista)
- punaista, valkoista ja mustaa sokerimassaa
Pursota pikeerillä maalin verkko 0-tyllalla ja tee punaisesta sokerimassasta reunus. Anna kovettua ainakin vuorokausi. Tee sokerimassa muut koristeet
Hieno kakku! :)
VastaaPoista