1.8.2017

Makaronilaatikkoa muksuille maailmalle

Elokuusta tulee jo mieleen syksy ja syksystä muuttolinnut sekä omin siivin lentämään lähtevät lapset. Omassa kodissa saa itse kokkailla ja mikä olisi parempaa, helpompaa ja edullisempaa kuin makaronilaatikko. Uunissa tehtävät laatikkoruoat kuuluvat syksyyn muutenkin.

Toiselle pitää olla lihaa ja toiselle sitä ei saa olla. Joten tässä reseptit molemmille.

Kuvassa vegaaninen makaronilaatikko. Ei kyllä erota näöstä eikä mausta, että lihaa ei ole.

Tässä ainekset kaksinkertaiseen annokseen vegemakaronilaatikkoa. Mausteita lisätty kuvan oton jälkeen.
Kuvassa pieniä punasipuleja, kun ei sattunut olemaan tavallisia. Soveltakaa lapset, soveltakaa :)



Juustoinen liha-makaronilaatikko
  • 1 sipuli (pilko pieniksi paloiksi, muistat miten äiti opetti)
  • 1 rkl öljyä (laita öljy paistinpannulle ja kuullota siinä sipulia hetken aikaa)
  • 400 g naudan jauhelihaa (lisää liha pannulle, paista kypsäksi puulastalla samalla hakaten)
  • 3 rkl tomaattisosetta
  • 1 rkl oreganoa
  • mustapippuria (lisää jauhelihan mausteet)
  • 1½ l vettä (keitä vesi)
  • 2 lihaliemikuutiota (lisää lihaliemikuutiot vesikattilaan)
  • 400 g tummia makaroneja 
  • 150 g Koskenlaskija voimakasta sulatejuustoa (lisää makaronit, sulatejuusto paloina ja paistettu jauhelihaseos kattilaan ja keitä 6 minuuttia)
  • ½ tl suolaa (maistele ja lisää tarvittaessa suolaa tai mausteita)
Kaada makaronilaatikko uunivuokaan ja paista 200 C puoli tuntia. Peitä valmis ruoka foliolla ja anna seisoa 10 minuuttia ennen ruokailua. Ohje K-Ruoka.fi

Helppo ja nopea lihamakaronilaatikko
Jauhelihalla, makaronilla ja lihaliemelläkin pärjää, jos kaapista ei muuta löydy ja on kiire. Paista jauheliha kypsäksi ja mausta. Sekoita jauheliha ja keittämättömät makaronit uunivuoassa. Keitä 1½ l lihalientä ja kaada se liha-makaroniseoksen päälle. Paista 200 C puoli tuntia tai kunnes neste on imeytynyt.

Jos on vielä kiireempi ja pitää saada äkkiä jotain syötävää
Paista jauheliha ja mausta se. Keitä makaronit lihaliemellä maustetussa vedessä. Sekoita liha ja makaronit. Makaronimössö on valmista ilman paistamista!



Vegaaninen makaronilaatikko
  • 1 sipuli (pilko pieniksi palasiksi)
  • 3 valkosipulinkynttä (pilko pieniksi palasiksi tai purista valkosipulipuristimella, jos opiskelijakämpästä sellainen löytyy)
  • loraus öljyä (laita öljyä paistinpannulle ja kuullota sipulit siinä)
  • 3 porkkanaa (raasta pienellä terässä ja lisää paistinpannulle)
  • 2 dl tummaa soijarouhetta
  • 3 dl vettä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 1 tl suolaa
  • paprikamaustetta
  • mustapippuria
  • oreganoa tai pizzamaustetta
  • ½ dl tomaattisosetta (lisää paistinpannulle soijarouheet, vesi ja mausteet ja anna muhia pienellä lämmöllä)
  • 300 g tummia makaroneja
  • suolaa (keitä makaronit puolikypsiksi suolavedessä, kaada vesi pois. Sekoita soijaseos ja makaronit ja kaada vuokaan)
  • 4 dl kaurakermaa (kaada kaurakerma makaronilaatikon päälle ja töki lusikalla, että se valuu joka paikkaan)
Paista 175 C uunissa puoli tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti